FTX Exchange

In een recente ontwikkeling heeft de noodlijdende cryptocurrency exchange FTX aangekondigd dat het zijn klantportaal heeft hersteld, dat eerder werd gesloten als gevolg van een cyberaanval.

Dit herstelde portaal is nu uitgerust met aangescherpte beveiligingsprotocollen. Hierdoor krijgen eisers de mogelijkheid om claims in te dienen voor de activa die zij hadden op de exchange voordat deze failliet ging.

Systemen niet gecomppromitteerd

Op 16 september bracht FTX een officiële verklaring uit op het sociale mediaplatform X. In deze verklaring bevestigde FTX dat geen van hun systemen was gecompromitteerd tijdens de cyberinbraak waarmee de door hen aangestelde curator voor faillissementsclaims, Kroll, te maken had.

Als gevolg van de inbraak zouden niet-gevoelige klantinformatie van specifieke eisers mogelijk zijn blootgesteld. FTX heeft bevestigd dat er geen inbreuk is geweest op accountwachtwoorden en tegoeden, en deze blijven onaangetast.

FTX heeft aangekondigd dat rekeninghouders van de voormalige cryptocurrency exchange, die in november 2022 failliet werd verklaard, nu toegang kunnen krijgen tot hun accounts en kunnen doorgaan met het proces van het indienen van claims voor digitale activa die ze voor het faillissement op de beurs hadden.

Ruim 36.000 klantclaims ingediend

Het claimportaal is specifiek beschikbaar voor individuen met rekeningen bij FTX, FTX US, Blockfolio, FTX EU, FTX Japan en Liquid.

Er zijn momenteel ongeveer 36.075 klantclaims ter waarde van $16 miljard ingediend tegen FTX en FTX US, waarbij meer dan 10% van deze claims tot een overeenkomst heeft geleid.

Daarnaast zijn er 2.300 niet-klantclaims ter waarde van $65 miljard ingediend tegen de organisatie, waaronder claims van entiteiten zoals Genesis, Celsius en Voyager.

FTX heeft aangegeven dat het besluit om de rekeningen te bevriezen als een voorzorgsmaatregel werd genomen en heeft aanvullende veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd.

Er zijn geen FTX-systemen getroffen door het Kroll-incident en het bevriezen van accounts was een voorzorgsmaatregel.

Talrijke problemen rondom claimportaal

Dit volgt op talrijke meldingen van problemen met het claimportaal in de afgelopen periode.

Op 27 augustus kondigde FTX aan dat het de accounts van getroffen gebruikers tijdelijk had opgeschort nadat deze toegang hadden gekregen tot het claimportaal, nadat de oorspronkelijke cyberbeveiligingsaanval op Kroll was ontdekt.

Niettemin konden gebruikers nog steeds claims indienen door middel van bewijsstukken via het online klantenformulier van Kroll en per post.

Het klantclaimportaal werd op 11 juli gelanceerd, maar om onbekende redenen ging het al na een uur offline.

Het bericht FTX versterkt beveiligingsmaatregelen van claimportaal na cyberinbreuk verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!