In een verrassende wending wordt de Amerikaanse senator Robert Menendez aangeklaagd voor corruptie en omkoping. De beschuldigingen aan het adres van Menendez draaien om zijn vermeende betrokkenheid bij een “corrupte relatie”.

Hij zou bedorven zaken hebben gedaan met drie personen uit zijn thuisstaat New Jersey. Volgens aanklagers accepteerde Menendez aanzienlijke sommen geld, goud en zelfs hypotheekbetalingen in ruil voor het gebruik van zijn politieke invloed en macht.

 

“Vanaf ten minste 2018 tot en met in of rond 2022, Menendez en zijn vrouw, Nadine Menendez, stemden ermee in en accepteerden honderdduizenden dollars aan steekpenningen in ruil voor het gebruik van Menendez’s macht en invloed.”

Bitcoin criticus Menendez onder vuur

De schokkende aanklachten werpen een schaduw over het langdurige kritiek op crypto van de Amerikaanse senator. Hij beweerde herhaaldelijk dat digitale valuta’s de weg vrij maken voor criminele activiteiten.

Volgens hem zou het ook buitenlandse entiteiten in staat stellen Amerikaanse sancties te ontwijken. Dit standpunt bracht hem in de schijnwerpers als een prominent tegenstander van de crypto-industrie.

De aanklachten werpen echter serieuze vragen op over de oprechtheid van zijn standpunt. Aanklagers beweren dat hij zijn politieke macht misbruikte om een strafrechtelijk onderzoek in New Jersey te dwarsbomen.

Tevens zou hij een Egyptisch bedrijfsmonopolie hebben beschermd dat betrokken was bij het betalen van steekpenningen aan de senator. Hij zou ook gevoelige informatie van de Amerikaanse overheid hebben verstrekt aan de Egyptische regering.

Menendez ontkent stellig alle aantijgingen en zegt: “Ik blijf toegewijd aan mijn belangrijke werk en laat me niet afleiden door ongegronde beschuldigingen.” Als hij schuldig wordt bevonden, kan hij een gevangenisstraf tot 20 jaar krijgen.

Huiszoeking door corruptie levert aanzienlijk resultaat

Opvallend is dat er bij een huiszoeking aan het adres van Menendez meer dan een half miljoen dollar aan contant geld is gevonden. Ook zijn er goudstaven ter waarde van $100.000 gevonden en stond er een luxe auto geparkeerd bij het huis van Menendez. Dit contrasteert met zijn eerdere afkeer van bitcoin (BTC), vanwege zorgen over anonimiteit en het vermeend witwassen van geld.

Het schandaal heeft de crypto-gemeenschap doen opschrikken. Menendez was namelijk eerder betrokken bij de wetgeving om de crypto-industrie te reguleren. Zijn rol bij de Accountability for Cryptocurrency in El Salvador (ACES) en zijn kritiek op het stablecoin-project Libra van Facebook zijn nu het onderwerp van discussie.

Dit nieuws benadrukt de noodzaak van integriteit en transparantie in de politiek. Het werpt vragen op over politici die openlijk kritiek uiten op cryptocurrencies, terwijl ze zelf mogelijk betrokken zijn bij dubieuze financiële praktijken.

The post Analyse: Senator en Bitcoin criticus aangeklaagd voor corruptie en omkoping
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!