Opscheppen over wie een bepaalde crypto voor de laagste prijs heeft ingekocht is een veelvoorkomend tafereel op platformen zoals X (voorheen Twitter). Wat dat betreft hebben de ontwikkelaars van cryptomunten daar de grootste voorsprong op. Ripple’s Chief Technology Officer (CTO) David Schwartz heeft dan ook een mooi verhaal met zijn volgers gedeeld.
David Schwartz onthult goedkoopste XRP aankoop die hij ooit heeft meegemaakt
Alex Cobb, een bekende XRP trader, vroeg zijn 170 duizend volgers op X wat de laagste prijs is die ze voor XRP tokens hebben betaald. Zelf noemt hij zijn ‘meest legendarische moment’ een impulsieve aankoop van $1.000 aan XRP, voor 12 dollarcent per stuk. Dat komt neer op 8.333 XRP, met een huidige waarde van $4.250.
Ook David “JoelKatz” Schwartz, CTO van Ripple Labs, reageerde op de post. Hij heeft zelf meegeholpen de munt te ontwikkelen en was erbij toen XRP gelanceerd werd. Echter, in zijn antwoord schreef de XRP-ontwikkelaar niet over zichzelf maar over zijn vader. Hij kocht in 2014 met veel vertrouwen in zijn zoon meer dan een miljoen XRP voor $0,005 per stuk.
Inmiddels is de vader van Schwartz helaas overleden en heeft Schwartz zijn vaders XRP overgenomen. De miljoen XRP werd voor $5 duizend ingekocht en is vandaag de dag meer dan $500 duizend waard. Dat komt neer op een verhonderdvoudiging, met een rendement van 10.000%.
My father bought over a million XRP in April of 2014 from Justcoin at about a half penny per XRP.
— David “JoelKatz” Schwartz (@JoelKatz) October 3, 2023
Ripple CTO Schwartz mag zich geen medeoprichter noemen
Chris Larsen, medeoprichter van Ripple beschikt over ongeveer 9 miljard XRP tokens. Dat komt neer op een huidig crypto $4,5 miljard. Forbes schat Larsens algehele vermogen op $59 miljard, wat hem destijds in 2018 nog boven Mark Zuckerberg zette. Men zou dan verwachten dat Schwartz, als ontwikkelaar van de munt, over eenzelfde vermogen beschikt.
Dat is daarentegen niet het geval. Net als bij Facebook tussen Zuckerberg en Saverin, is het verhaal tussen Larsen en Schwartz niet een over gelijkheid. In plaats van een uitbetaling in XRP tokens koos Schwartz voor een vast salaris en een 2% aandeel in Ripple. Schwartz gaf aan dat hij zelf over nog geen 10 miljoen XRP beschikt, ten opzichte van Larsens 9 miljard.
Schwartz mag zich CTO van Ripple noemen, maar wordt daarentegen niet vermeld als medeoprichter van Ripple. Dat is bijzonder, want de coderende techneut is de hoofdarchitect van XRP en Ripples betalingssysteem. Hij ontwierp het systeem voornamelijk alleen, met enkel wat hulp van Jed McCaleb, oprichter van het beruchte Mt Gox. McCaleb verliet het bedrijf ontevreden in 2014 om XRP concurrent Stellar op te richten.
The post Analyse: Van $5.000 tot half miljoen: het verhaal van XRP ontwikkelaar Schwartz
appeared first on Crypto-Insiders.