Amsterdam is voor heel eventjes de Bitcoin hoofdstad van de wereld. Bitcoiners vanuit de hele wereld komen 12 en 13 oktober naar Nederland om hier te spreken over de meest bekende cryptocurrency ter wereld. In deze presentatie praten Christian Decker (Blockstream), Rene Pickardt (Lightning ontwikkelaar) en Niftynei (Base58) over de beperkingen van Lightning.
Dit is een kritisch en interessant onderwerp op Bitcoin Amsterdam, vooral omdat het Lighting netwerk een zeer geliefd en populaire oplossing is binnen de Bitcoin gemeenschap. Het heeft Bitcoin transacties schaalbaar, goedkoop en razendsnel gemaakt.
Wat kan er mis zijn met Lightning?
Decker is een goede om hier in het gesprek te hebben, nadat Blockstream zojuist ‘Greenlight‘ lanceerde, wat gebruikers helpt om zelf een node op te zetten voor Lightning. Hij zegt dat er nog steeds niet genoeg transacties doorgaan. “Als nieuwe gebruikers in contact komen met Lightning, is het belangrijk dat alles werkt. Anders gaan de gebruikers terug naar hun eerdere betaalsysteem. Het moet werken”, zegt Decker.
Pickardt denkt dat dit haalbaar is met het huidige systeem wat ze hebben, maar er is een probleem. Hier geeft hij een voorbeeld van: “Ik wil van Amsterdam naar Berlijn, je moet via Hamburg, en in Hamburg kom je er pas achter dat je niet verder kan reizen. Ga dan maar terug naar Amsterdam en probeer opnieuw. Dat is het probleem met het huidige netwerk.”
Het tweede probleem is dat er misschien niet genoeg liquiditeit is om de transacties door te laten gaan. Een Lightning node heeft zowel inkomende als uitgaande liquiditeit nodig. Zonder inkomende liquiditeit kan je node geen betalingen ontvangen om door te sturen. En zonder uitgaande liquiditeit kan je de betalingen niet doorsturen.
De oplossingen
De truc met mislukte transacties is volgens Pickardt dat het protocol iets veranderd kan worden. Als betalingen gecanceld kunnen worden en automatisch opnieuw gestart, dan moet de betaling uiteindelijk toch uitkomen. Dit zou het huidige probleem op kunnen lossen, omdat de betaling iets vertraagt wordt, maar wel met zekerheid doorkomt.
Op het gebied van liquiditeit denkt Decker dat dit zich vanzelf oplost omdat er genoeg ontwikkeling is om voor deze liquiditeit te zorgen. Het hij geeft ontwikkelaars vooral de tip om in ‘support channels’ te zitten. Zo kunne zij het beste de problemen van de gebruiker analyseren en oplossen.
Deze presentatie wordt opgevolgd door een presentatie over de huidige staat van Lightning. Dit wordt gepresenteerd door Sam Wouters, crypto onderzoeker en analist bij River. Helaas is deze presentatie alleen te volgen op Bitcoin Amsterdam zelf.
The post Bitcoin Amsterdam: ‘De beperkingen van Lightning’ appeared first on BLOX | Nieuws.