Nadat de Amerikaanse cryptobeurs FTX vorig jaar failliet ging, werden de tegoeden van klanten ondergebracht bij een curator. Dit bedrijf heeft als doel om het resterende geld te verdelen onder de crediteuren, waar het nog steeds niet klaar mee is. Opvallend genoeg is de curator erg bullish op solana (SOL), het heeft namelijk een flink aantal coins vastgezet in het staking-contract van de blockchain.
FTX doet nu aan crypto staking met solana
Dat blijkt uit on-chain data van blockchain-explorer Solscan. Een wallet die voorheen van FTX was heeft op 14 oktober ruim 5,5 miljoen SOL vastgezet in het staking-contract, wat op het moment van schrijven ongeveer 127 miljoen dollar waard is. Het geld is volgens de op sociale mediaplatform X actieve ashpool ondergebracht bij Figment, en het is de grootste transactie rondom dit contract sinds afgelopen juli.
Weliswaar gaat het om een flink bedrag – het is immers ongeveer 1% van het totale aantal uitstaande tokens, afgaande op data van CoinGecko. Toch is het maar een klein deel van wat FTX aan SOL bezit. Afgelopen september heeft de rechter de crypto exchange namelijk toestemming gegeven om zijn cryptocurrencies te verkopen.
Om precies te zijn heeft het bedrijf 1,16 miljard dollar aan SOL, nog meer dan wat on-chain analisten eerder in september dachten. Toen zou het namelijk gaan om ‘slechts’ 685 miljoen dollar, wat genoeg was om de markt angstig te maken voor grote prijsdalingen.
Gelukkig steeg de koers juist toen duidelijk werd dat de curator niet zomaar de tokens mocht verkopen, maar ze moest verkopen aan durfkapitalisten. Zij mogen de coins ook niet zomaar op de markt dumpen. Sindsdien is de koers al met 30% gestegen.
FTX estate is staking 5.5M SOLhttps://t.co/ajRgBHFNt9 https://t.co/UGorSGMtwC
— ashpool (@solanobahn) October 14, 2023
Solana blockchain groeide in 2023
Het aantal gebruikers op de Solana-blockchain is eerder dit jaar flink gegroeid. Het netwerk hanteert namelijk veel lagere transactiekosten, terwijl de kosten op Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) begin dit jaar de pan uit rezen.
Helaas heeft het netwerk de afgelopen maanden de groei weer helemaal ingeleverd. Het aantal actieve gebruikers was in september gelijk aan het niveau van eind 2020, toen Solana de meest explosieve groei nog tegemoet zou zien. De problemen bij FTX en Alameda Research zouden hier de oorzaak van zijn.
The post Analyse: Miljoenen solana in beweging na bullish besluit failliete exchange FTX
appeared first on Crypto-Insiders.