Coinbase Logo

Een grote stap in de internationale uitbreiding van de in de Verenigde Staten gevestigde cryptocurrency-exchange Coinbase: het bedrijf heeft zojuist Ierland aangewezen als zijn belangrijkste Europese hub voor digitale valuta.

Wachten op MiCA

Op 19 oktober heeft Coinbase aangekondigd dat het Ierland heeft gekozen als de EU-locatie voor het voldoen aan Europa’s vooraanstaande regelgevingskader voor cryptocurrencies, dat bekend staat als de Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA).

Met MiCA, dat naar verwachting eind 2024 van kracht wordt, kan Coinbase onder één uniform regelgevingskader opereren en toezicht houden, en daarmee toegang krijgen tot één van ‘s werelds grootste economieën met 450 miljoen mensen verspreid over 27 landen, zoals het bedrijf in de aankondiging benadrukte.

Coinbase bezit al meerdere licenties

Op dit moment bezit Coinbase een elektronisch-geldinstellinglicentie en een registratie als virtuele activadienstverlener (VASP) in Ierland, naast een cryptolicentie in Duitsland en diverse nationale registraties in andere EU-lidstaten.

Daniel Seifert, vice-president en regionaal directeur van Coinbase EMEA, uitte zijn enthousiasme over de keuze van Ierland als de MiCA-hub en verklaarde: ‘Wij zijn verheugd om Ierland te selecteren als onze MiCA-hub. Ierland biedt een ondersteunend politiek klimaat voor FinTech-bedrijven en kan bogen op een wereldwijd gerespecteerde toezichthouder.’ Hij voegde hier als slot het volgende aan toe:

Ierland is een toonaangevend rechtsgebied op dit gebied en we kijken ernaar uit om samen te werken met toezichthouders in Ierland, Duitsland en daarbuiten, om deze industrie tot zijn volle potentieel te brengen met de komst van MiCA.

Het bericht Coinbase kiest Ierland als zijn Europese cryptohub verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!