Halverwege juni kwam de gigantische vermogensbeheerder BlackRock in het nieuws, omdat het een aanvraag heeft ingediend voor een spot-ETF op basis van bitcoin (BTC). Er bestaat een goede kans dat dit fonds na veel wachten goedgekeurd zal worden, daarom was het optimisme groot. De voorpret is nu door het dak geschoten.

Zoekvolume spot bitcoin ETF enorm

Dat blijkt uit data van Google Trends. Naar verwachting bereikt het wereldwijde zoekvolume op ‘spot bitcoin ETF’ deze week de maximale waarde van 100, wat nog nooit eerder is gebeurd. Vorige week stond de waarde nog op 17. Ook in Nederland zal de waarde deze week hoogstwaarschijnlijk 100 bereiken. Momenteel staat deze op 18. Begin augustus was het enthousiasme ook groot, toen piekte de waarde voor Nederland op 79.

Relatief gezien staat Nederland op dit moment ook hoog op de wereldwijde ranglijst. Alleen mensen in Singapore (100) en Oostenrijk (67) zoeken mensen meer op ‘spot bitcoin ETF’. Canada (50) en Finland (40) volgen.

Specifiek de term ‘bitcoin’ is met name in Nederland populair, die scoort hier namelijk 46 punten, gemeten over de afgelopen vijf jaar. Wereldwijd haalt de zoekterm slechts 17 punten.

Bitcoin koers stijgt: groeiende kans op spot ETF?

Er lopen dankzij BlackRock weer verschillende aanvragen van spot-ETF’s, die bovendien allemaal de bitcoin koers moeten kopiëren. Het optimisme is voelbaar. Volgens Bloomberg-analisten is het onvermijdelijk dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de ETF’s goed zal keuren, het is slechts een kwestie van tijd.

De optimisme lijkt deze week nog verder te zijn vergroot, want BlackRock heeft aanpassingen gedaan aan zijn indiening, die de goedkeuring ten goede moet komen. ARK Invest deed eerder al hetzelfde.

Bitcoin reageerde positief op het BlackRock-nieuws. Op het moment van schrijven is de koers al met 5% gestegen. Een goedkeuring zou volgens analisten ertoe kunnen leiden toen een koersstijging tot 56.000 Amerikaanse dollar. Bij de huidige koers is dat een stijging van bijna 90%, terwijl ze dit de conservatieve verwachting noemen. Sommige andere analisten verwachten zelfs een verdrievoudiging van de koers.

Het bericht Bitcoin ETF gekte neemt hard toe, blijkt uit data van Google verscheen eerst op Crypto Insiders.

The post Analyse: Bitcoin ETF gekte neemt hard toe, blijkt uit data van Google
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!