Het controversiële Worldcoin (WLD) project heeft een opvallende mijlpaal bereikt. De app van Worldcoin, genaamd ‘World’, heeft recent de grens van 4 miljoen overschreden, en heeft nu meer dan 1 miljoen actieve maandelijkse gebruikers.

Dat laat Tools For Humanity, het team achter de ontwikkeling van de app, weten via Twitter:

Snelst groeiende crypto wallet

De snelle groei van de Worldcoin-app heeft de aandacht trekt de aandacht, aangezien het een opmerkelijke prestatie is in de wereld van crypto. De app is binnen zes maanden verdubbeld in gebruikers en staat inmiddels op de zesde plaats in het rijtje van meest gedownloade software wallets, aldus CoinGecko.

Worldcoin beloont gebruikers voor het scannen van hun ogen. Bij enkel het scannen van de iris levert dit de gebruiker 25 WLD tokens op, dat op het moment van schrijven een waarde van $46,75 vertegenwoordigt.

Gebruikers kunnen op deze manier bewijzen dat ze geen bots zijn. Dit heeft geleid tot een stijgende populariteit én controverse, omdat de app zo gevoelige privégegevens in handen krijgt.

Kritiek op privacy Worldcoin

De explosieve groei van de World-app leidt daarom ook tot enige bezorgdheid over privacy en gegevensbeveiliging.

Critici beweren dat het model van Worldcoin mogelijk gevoelige gegevens kan verzamelen zonder voldoende bescherming. Het team achter de app heeft echter herhaaldelijk benadrukt dat privacy een topprioriteit is en dat gebruikers volledige controle hebben over hun gegevens.

Het is niet de eerste keer dat Worldcoin kritiek over zich heen krijgt. Zo kreeg het een aantal weken geleden te maken met Keniaanse wetgevers die eisten dat het project binnen de landsgrenzen gestopt wordt. Deze eis ontstond door de zorgen over de bescherming van persoonlijke informatie en financiële stabiliteit in het land.

In de tussentijd blijft de Worldcoin-app een opvallend voorbeeld van hoe technologieën kunnen worden ingezet om nieuwe manieren van belonen en waardecreatie te verkennen. Terwijl het debat over privacy voortduurt, is het duidelijk dat de interesse in dit soort innovaties alleen maar zal toenemen in de komende jaren.

Het bericht Worldcoin crypto groeit hard en bereikt mijlpaal ondanks privacydebat verscheen eerst op Crypto Insiders.

The post Analyse: Worldcoin crypto groeit hard en bereikt mijlpaal ondanks privacydebat
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!