FTX

De voormalig president van de New York Stock Exchange (NYSE) doet volgens de geruchten een poging om het in november 2022 geïmplodeerde FTX te herlanceren. Volgens een nieuw rapport van The Wall Street Journal, is een bedrijf dat in handen is van NYSE president Tom Farley biedingen aan het plaatsen bij een veiling om delen van het omgevallen FTX op te kopen.

Farley’s bedrijf is een tech-bedrijf gefocust op het ontwikkelen van financiële dienstverlening voor de crypto-industrie en heet Bullish.

Drie partijen geïnteresseerd in FTX

The Wall Street Journal weet te melden dat een anonieme bankier, die FTX adviseerde in het verkoopproces, zegt dat er oorspronkelijk wel 70 verschillende bedrijven waren die interesse hadden in het kopen van FTX.

Nu zijn er van die 70 bedrijven nog drie overgebleven en de winnaar zou ergens in december uitgekozen moeten worden.

Overigens is de winnaar nog niet gegarandeerd degene die FTX mag overnemen, omdat er op ieder moment nog een andere (betere) partij naar voren zou kunnen stappen. De assets van FTX in de Bahama’s zijn overigens geen onderdeel van het verkoopproces.

De andere twee groepen die geïnteresseerd zijn in het overnemen van FTX zijn het fintech-bedrijf Figure Technologies en de durfkapitalisten van Proof Group.

De ondergang van FTX

FTX ging in november 2022 ten onder en behoorde op dat moment tot de grootste beursplatformen ter wereld. De gevallen oprichter en CEO van het beursplatform, Sam Bankman-Fried, werd recent veroordeeld in de Verenigde Staten voor het plegen van fraude op zijn investeerders en de gebruikers van het beursplatform.

Hierbij maakte hij mensen miljarden dollars afhandig, die grotendeels verloren lijken door slecht investeringsmanagement van Alameda Research, de investeringstak van het gevallen imperium van Bankman-Fried.

Nu wacht Bankman-Fried het tweede deel van zijn proces en de strafmaat af. Het zou zomaar kunnen dat hij een straf van 110 jaar in de gevangenis krijgt. Dat zou hij natuurlijk niet meer overleven.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Het bericht Ex-president van New York Stock Exchange wil FTX kopen en herlanceren verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!