De grootste beursgenoteerde Bitcoin (BTC) miner van het moment, Marathon Digital Holdings (MARA), heeft zeer indrukwekkende cijfers neergezet in het afgelopen kwartaal. Ten opzichte van vorig jaar is er een enorme groei waarneembaar. De mining-gigant wil haar dominantie bovendien blijven uitbreiden om nóg meer BTC-beloningen binnen te harken.

Indrukwekkende cijfers beursgenoteerde BTC miner

Op 8 november deelde de in Las Vegas gevestigde Bitcoin miner haar kwartaalresultaten. Met een totale omzet van 97,8 miljoen dollar werden de verwachtingen van 99,6 miljoen niet waar gemaakt. Desondanks is het maar liefst 670 procent hoger dan in het derde kwartaal van vorig jaar.

Deze gigantische sprong in omzet is het gevolg van bijna een vijfvoudige stijging van de BTC-productie, samen met de aanzienlijke stijging van de bitcoin koers. In totaal is Marathon Digital er met 467 procent meer bitcoins vandoor gegaan dan in het derde kwartaal van vorig jaar.

Om precies te zijn produceerde Marathon Digital 3.490 BTC in de maanden juli t/m september. Vorig jaar stonden de verdiensten in dezelfde periode gelijk aan 616 BTC. Ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar betreft het een stijging van 19,3 procent. In de maanden april t/m juni harkte het namelijk 2.926 BTC binnen. Gemiddeld genomen verdiende Marathon Digital 37,9 BTC per dag, terwijl dit een jaar terug 6,7 BTC bedroeg.

Uit de kwartaalcijfers blijkt tevens dat 66 procent van de BTC-omzet verkocht is om de operationele kosten te dekken.

Bitcoin rekenkracht neemt toe

Deze reusachtige stijging in BTC-productie komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Het op de NASDAQ genoteerde bedrijf heeft haar hashrate, ofwel de totale rekenkracht, met maar liefst 507,9 procent verhoogd in een jaar tijd.

Marathon Digital beschikt momenteel over een hashrate van 23,1 exahashes per seconde (EH/s). In het derde kwartaal van 2022 stond de hashrate van Marathon Digital nog gelijk aan slechts 3,8 EH/s.  Ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar, toen de hashrate 21,9 EH/s bedroeg, betreft het een stijging van 6 procent.

Het bedrijf wil bovendien blijven uitbreiden. Dit jaar moet de hashrate nog verhoogd worden naar 26 EH/s, en in 2024 is het doel om daar nog 30 procent bij op te tellen.

Het bericht Grootste Bitcoin miner ter wereld boekt bizarre cijfers, maar wil meer verscheen eerst op Crypto Insiders.

The post Analyse: Grootste Bitcoin miner ter wereld boekt bizarre cijfers, maar wil meer
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!