Bitcoin (BTC) miners, individuen of entiteiten die transacties valideren en het Bitcoin netwerk beveiligen, hebben afgelopen zondag de hoogste omzet in 2023 binnen geharkt. Het is een direct gevolg van de stijgende bitcoin koers en de hoge transactiekosten die momenteel gelden op het netwerk.

Jaarlijks record aan BTC verdiensten

Bitcoin miners gaan de strijd met elkaar aan door met enorme hoeveelheden rekenkracht complexe wiskundige puzzels op te lossen. De ‘winnaar’ die een nieuw transactieblok aan de blockchain toe mag voegen, ontvangt zowel de block reward als alle betaalde transactiekosten uit het desbetreffende transactieblok. De block reward staat momenteel, tot de volgende Bitcoin halving van april volgend jaar, gelijk aan 6,25 BTC.

Op 12 november verdienden alle miners tezamen een historisch hoog bedrag van bijna 44,2 miljoen dollar, zo blijkt uit data van Blockchain.com. Dit vertegenwoordigt tot op heden de piekomzet van 2023, zoals al aangegeven. De vorige piek was op 8 mei. Toen ging het om een bedrag van iets minder dan 42 miljoen dollar. Destijds bedroeg de bitcoin koers echter grofweg 28.500 dollar, en dus was de omzet in BTC-waarden die dag hoger. Om precies kwam de omzet op 8 mei uit op zo’n 1.467 BTC, terwijl deze gisteren gelijk stond aan ongeveer 1.190 BTC.

Voor de rest van dit jaar schommelde de omzet van miners grotendeels tussen de 20 en 30 miljoen dollar. Een hogere omzet maakt het logischerwijs aantrekkelijker om toe te treden tot het mining-ecosysteem van Bitcoin, wat op zijn beurt weer positief is voor de algehele veiligheid van het netwerk.

De verhoogde interesse wordt weerspiegeld in de stijgende hashrate, ofwel de totale rekenkracht van het netwerk. Vorige week steeg deze namelijk tot waarden die voorheen nog nooit waren gezien.

Grootste bitcoin miner ziet gigantische omzet-groei

Recentelijk kwam tevens het nieuws naar voren dat Marathon Digital Holdings, de grootste beursgenoteerde Bitcoin miner van het moment, haar kwartaalomzet met 670 procent zag stijgen ten opzichte van een jaar eerder.

Dit is niet alleen het gevolg van de stijgende BTC koers en de toenemende transactiekosten. De totale BTC-productie is namelijk enorm opgeschroefd. In het derde kwartaal produceerde Marathon Digital 3.490 BTC, terwijl dit een jaar eerder 616 BTC bedroeg.

 

Het bericht Bitcoin netwerkdeelnemers oogsten bizar record aan omzet op 1 dag verscheen eerst op Crypto Insiders.

The post Analyse: Bitcoin netwerkdeelnemers oogsten bizar record aan omzet op 1 dag
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!