De crypto markt lijkt momenteel even gas terug te nemen, en wellicht slaat daarmee de twijfel bij sommige investeerders weer toe. De bekende cryptoanalist genaamd CryptoCon maakt zich echter helemaal geen zorgen als hij het grote plaatje bekijkt. Volgens hem zijn de mooie koersstijgingen van de afgelopen weken pas het begin.

Crypto analist is optimistisch over bitcoin

CryptoCon baseert zijn analyse ditmaal op de Chande Momentum Oscilator (CMO). Dit is een indicator die de relatieve kracht van een koers bepaalt. In dit geval gebruikt CryptoCon deze indicator voor de bitcoin (BTC) koers.

Deze indicator varieert tussen de 100 en de -100, waarbij een waarde van boven de 50 ‘overbought’ is, en een waarde van onder de -50 ‘oversold’ is. Het is dus een indicator die vergelijkbaar is met de relative strength index (RSI) indicator.

CryptoCon analyseert de historische BTC koers met gebruik van de CMO indicator. Hij deelt hierbij de cyclussen op in drie delen. De eerste fase is de bearmarkt, de tweede is de bodem en de derde is de bullmarkt. 

Het goede nieuws is dat we volgens CryptoCon recent de derde fase zijn ingegaan: de bullmarkt. Dat betekent volgens de onderzoeker dat we geen bezoek meer zullen brengen aan de cyclusbodem van $16.000. Hoewel er zeker dips nog zullen volgen, zullen ze volgens de analist niet meer zo diep zijn.

Welke andere voorspellingen doet CryptoCon?

In grote lijnen is CryptoCon dus optimistisch over de lange termijn. Maar ook op korte termijn sprak hij zich eerder optimistisch uit. In een analyse die hij twee weken geleden deelde, stelt CryptoCon dat het volgende BTC prijsdoel het niveau van $48.000 is. Dit baseert hij op zijn eigen ‘bitcoin magic bands’. Lees hier alles over deze recente analyse.

Ook sprak de analist zich uit over het prijsdoel van de aanstaande bitcoin bullrun. Volgens CryptoCon zijn de pieken tijdens bullruns namelijk exact te voorspellen met behulp van historische data. Bitcoin zou tijdens de volgende bullrun volgens CryptoCon naar $128.000 kunnen stijgen. 

Het bericht Bitcoin bullmarkt begonnen: geen terugkeer naar bodem, zegt analist verscheen eerst op Crypto Insiders.

The post Analyse: Bitcoin bullmarkt begonnen: geen terugkeer naar bodem, zegt analist
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!