Gisteren kwamen de inflatiecijfers uit de VS, in de vorm van de consumentenprijsindex (CPI), beter uit dan verwacht. In eerste instantie veerden de meeste koersen daarom op, maar dat was echter van korte duur. Ondertussen komt ook in het VK de inflatie lager uit dan verwacht.

Vervolgens maakte de crypto markt een flinke daling, maar inmiddels zijn veel koersen sterk aan het herstellen. Meerdere munten zijn inmiddels zelfs weer keihard aan het stijgen en staan in sommige gevallen meer dan 20% in de plus vandaag.

De totale marktkapitalisatie van crypto steeg in de afgelopen 24 uur met 0,2% naar $1,39 biljoen. Het handelsvolume steeg in dezelfde periode met 9% naar $67,5 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins daalt naar 50,7%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, daalt van 69 naar 60, een teken dat de angst iets is toegenomen.

Bitcoin koers herstelt naar $36.000

Bitcoin (BTC) steeg gisteren na CPI eerst richting $36.700, maar maakte vervolgens een flinke duik en kwam zo diep uit als $34.800.

Vanochtend begon bitcoin weer te herstellen en klopt momenteel bij de $36.200 aan. Dit niveau bood onlangs nog steun, maar is het nu omgeslagen in weerstand?

Met de positieve inflatiecijfers zien we bitcoin momenteel stijgen naar $36.051 op Bybit en €33.179 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 1,7% in de min.

Solana steelt wederom de show in crypto top 10

Ethereum (ETH) volgde in de afgelopen 24 uur hetzelfde patroon als bitcoin. De ETH koers steeg eerst naar $2.050 en daalde vervolgens naar $1.940. Op het moment van schrijven komt ETH uit op $2.010 maar staat daarmee alsnog 1,9% in de min.

Ripple (XRP) herstelt nog iets minder sterk. De XRP koers dipte gisteren naar $0,597. Vervolgens herstelde XRP, maar lijkt momenteel wat weerstand te ondervinden rond $0,637. Daarmee staat XRP vandaag 3,5% in de min.

Daarentegen herstelt cardano (ADA) iets sterker. De ADA koers dipte eerst naar $0,34, maar bereikt inmiddels alweer de $0,367 en staat daarmee vandaag 1,2% in de plus. Binance coin (BNB) maakte zojuist nog een extra sprongetje naar $251 waardoor koers al 2,2% in de plus staat.

Dan hebben we nog in de top 10 solana (SOL), die wederom als een raket omhoogschiet. De SOL koers blijft alsmaar stijgen en komt op het moment van schrijven op $62,9 uit en staat daarmee maar liefst 17,5% in de plus vandaag.

Avalanche en meer crypto stijgen keihard in top 100

Ook vlak buiten de top 10 vinden we vandaag een enorme stijger: avalanche (AVAX). De AVAX koers lijkt solana te volgen en komt inmiddels bij de $20 aan. Met een prijs van $19,6 staat AVAX vandaag 15,6% in het groen.

Toch hebben we vandaag in de top 100 een groot aantal koersen die nog harder stijgen. Thorchain (RUNE) stijgt met 17,7%. Cronos (CRO) en dydx (DYDX) is dat al zo’n 21%. Pancakeswap (CAKE) staat zelfs 24% in de plus en het nieuwe celestia (TIA) al 25%. Toch gooit kaspa (KAS) er nog een schepje bovenop en stijgt met 26% naar $0,108.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Maak via deze link een account aan bij BitvavoΒ en ontvang 10 euro gratis, Γ©n handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Het bericht Bitcoin herstelt van dip, Solana en Avalanche gaan weer als raketten verscheen eerst op Crypto Insiders.

The post Analyse: Bitcoin herstelt van dip, Solana en Avalanche gaan weer als raketten
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onzeΒ  Telegram chat!