De bitcoin (BTC) prijs ging gisteravond plotseling als een raket en had zelfs zijn hoogste dagelijkse sluiting van dit jaar. Opmerkelijk genoeg was er gisteravond ook een tegenslag te verwerken op het gebied van beursfondsen. Bitcoin heeft zich hier echter niets van aangetrokken en staat er opeens heel anders voor dan gisteren. We bekijken de huidige stand van zaken en brengen je volledig up-to-date!

Bitcoin koers herstelt naar $38.000

De bitcoin koers klom gisteren gedurende de ochtend en middag langzaam omhoog. Om 19:00 uur maakte de koers uit het niets een grote sprong van zo’n 36.500 tot 37.500 dollar. Aan het begin van de nacht bereikte de koers zijn piek van nipt onder de 38.000 dollar. Het scheelde niet veel of de koers had een nieuw jaarlijks hoogtepunt neergezet, maar we zitten nog altijd erg dichtbij.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gisteravond het besluit voor zowel een bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF) als een ethereum (ETH) futures ETF uitgesteld. Bitcoin daalde van zo’n 37.400 dollar tot 36.800 dollar, maar wist alweer snel zijn weg omhoog te vinden. Hierna ging het erg hard en steeg de koers tot zijn piek van bijna 38.000 dollar.

Bitcoin vecht momenteel met het weerstandsniveau van 37.500 dollar. Hierboven is 40.000 dollar de volgende grote horde. Mocht de koers onderuit gaan, dan zijn 36.000 en 35.200 dollar belangrijke levels om in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 37.468 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro uit op 34.595. Ten opzichte van gisteren staat bitcoin 5,35 procent in de plus.

Altcoinmarkt: solana en avalanche stelen de show

Binnen de top 15 cryptocurrencies is er een overvloed aan groen te zien op het moment. Veel grote altcoins staan significant hoger dan gisteren, maar solana (SOL) en avalanche (AVAX) zijn met overtuiging de winnaars van vandaag.

SOL is ontzettend hard gegaan de afgelopen tijd, maar staat ook vandaag weer 14,18 procent in de plus. AVAX staat maar liefst 26,44 procent hoger dan gisteren. AVAX heeft zijn grote sprong te danken aan de Amerikaanse bankgigant JPMorgan. JPMorgan heeft namelijk aangekondigd dat haar eigen blockchain-platform, Onyx, gebruikmaakt van een Avalanche subnet voor getokeniseerde activa.

Andere harde stijgers zijn cardano (ADA), toncoin (TON) en polkadot (DOT) die respectievelijk 6,62, 5,74 en 5,52 procent hebben gewonnen de afgelopen 24 uur.

Bitcoin vandaag: Amerikaanse werkloosheidscijfers

Vandaag ligt alle focus op de publicatie van de Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding uit de Verenigde Staten, die een belangrijk beeld schetst van de ontwikkelingen op de Amerikaanse arbeidsmarkt. Om 14:30 zullen de nieuwste cijfers bekend worden gemaakt. Er wordt een waarde van 220.000 verwacht, terwijl deze vorige week uitkwam op 217.000.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 0,15 SOL of 0,47 AVAX! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Crypto nieuws: BTC en ETH beursfondsen uitgesteld

De SEC heeft gisteravond een besluit voor de bitcoin spot ETF-aanvraag van Hashdex en de ethereum futures ETF-aanvraag van Grayscale uitgesteld. Voor beide aanvragen stond de deadline voor 17 november op de agenda. Vermogensbeheerder Franklin Templeton, een andere BTC ETF-kanshebber, heeft ook op 17 november zijn eerste deadline staan.

Het bericht Bitcoin beleeft opmerkelijke prijsexplosie, ondanks ETF-tegenvallers verscheen eerst op Crypto Insiders.

The post Analyse: Bitcoin beleeft opmerkelijke prijsexplosie, ondanks ETF-tegenvallers
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!