Avalanche (AVAX) is een van de hardste stijgers van vandaag dankzij een samenwerking met de Amerikaanse bankgigant JPMorgan. JPMorgan zal de krachten van het Avalanche netwerk inzetten om haar doel van het digitaliseren en tokeniseren van wereldwijde activa te bereiken. Het nieuws heeft AVAX tot zijn hoogste prijs van dit jaar laten stijgen.

Samenwerking JPMorgan’s Onyx en Avalanche

Avalanche kondigde gistermiddag de samenwerking met JPMorgan en vermogensbeheerder Apollo Global aan. De samenwerking valt onder de paraplu van ‘project Guardian’ dat eind oktober werd aangekondigd. Deze is gelanceerd door de Monetary Authority of Singapore (MAS) in samenwerking met vijftien financiële instellingen om een regulerend raamwerk en samenwerking te bevorderen voor de overzicht en regulering van grensoverschrijdende crypto-transacties.

De samenwerking omvat het gebruik van LayerZero Labs om Onyx, een op Ethereum (ETH) gebaseerd blockchainplatform van JPMorgan, te koppelen met een geautoriseerd Avalanche Evergreen Subnet.

Een Avalanche Evergreen Subnet is simpel gezegd een individuele blockchain die speciaal is ontworpen voor de behoeften van instellingen. De integratie van Onyx en Avalanche is gericht op het stroomlijnen van inschrijvingen en aflossingen voor fondsen die worden aangeboden door WisdomTree Prime.

De proof-of-concept (POC) uitgevoerd door Onyx en Apollo Global illustreert hoe blockchaintechnologie en tokenisatie portfoliobeheer kunnen automatiseren. Hoewel het concept werd gestest in een gecontroleerde omgeveing, legt het de basis voor een mogelijke brede toepassing en illustreert het de transformatieve kracht van blockchain bij het hervormen van traditionele financiële processen.

De AVAX koers reageert uiterst positief op het nieuws. AVAX staat op het moment van schrijven namelijk 23 procent hoger dan 24 uur geleden. De koers heeft een absolute piek van nipt boven de 24 dollar neergezet waarmee het eerdere jaarlijkse hoogtepunt van vlak onder de 23 dollar, dat begin februari werd behaald, is overschreden.

JPMorgan zet aandelen op eigen blockchain

Iets meer dan een maand geleden zette JPMorgan reguliere aandelen in één van BlackRocks geldmarktfonsen op zijn eigen Onyx blockchain. Vervolgens verstuurde het bedrijf deze naar de Britse bank Barclays. Door Onyx te gebruiken was de overdracht vrijwel onmiddellijk en waren de kosten een stuk lager.

Via Onyx kunnen klanten van JPMorgan een divers scala aan activa tokenizen, waardoor ze genoeg onderpand kunnen creëren om leningen te verkrijgen.

Het bericht Avalanche crypto stijgt 23% na groot JPMorgan nieuws verscheen eerst op Crypto Insiders.

The post Analyse: Avalanche crypto stijgt 23% na groot JPMorgan nieuws
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!