Ripple was de afgelopen dagen met een daling bezig. In de vorige analyses behandelde we het scenario dat XRP verder zal dalen naar een koers van 0,58, en hier lijkt de munt op dit moment support te vinden. Wat kunnen we nu verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

Reactie op 0,58 dollar

We beginnen deze analyse met de wekelijkse grafiek van XRP. Hier staan drie belangrijke grijze zones aangegeven die belangrijk waren in het verleden. Deze liggen rond de koersen van 0,90 dollar, 0,58 dollar en 0,30 dollar.

Zoals je kan zien is XRP tussen de twee bovenste zones belandt, maar de munt kwam niet verder dan 0,75. Het was daardoor te verwachten dat de koers even terug zal zakken om een nieuwe support te vinden. In de vorige analyse gaf ik aan dat de munt nog een stukje verder moest zakken (in de middelste grijze zone) en dat is inmiddels gebeurd.

Inmiddels zien we de reactie uit deze zone, waardoor het lijkt alsof XRP wederom de weg omhoog opnieuw inzet. Het kan zijn dat de nog iets verder in de zone zakt, maar dat hoeft niet. Het is belangrijk dat de munt niet begint met het maken van lagere laagtepunten, want om verder te stijgen, moet de munt deze zone behouden.

In dat geval maakt het niet veel uit hoe ver de munt in de zone zakt, zolang het maar niet aan de onderkant breekt. In dat geval moet de munt weer een nieuwe support zoeken tussen de 0,30 en 0,58 dollarzones.

Kan XRP naar 0,90?

Om de afgelopen beweging en de reactie uit deze zone beter te zien, pakken we ook even de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur, waardoor de reactie op de grijze zone beter te zien is.

Het zou een goed teken zijn als de munt vanuit hier verder omhoog gaat. Dit kan ervoor zorgen dat niet veel kopers hun zakken kunnen vullen in de grijze zone, waardoor we misschien een pump kunnen gaan zien die wordt geleid door fomo (fear of missing out). Dit scenario is alleen niet heel goed van tevoren te voorspellen.

Mocht de munt zich hier sterk houden, dan zou de bovenste grijze zone op de lange termijn een realistisch target zijn. Hiervoor moet de munt zich sterk houden in de grijze zone van 0,58 dollar, maar het moet daarvoor ook voorbij zijn vorige hoogtepunt.

De weg naar 0,90 dollar kan dus wat kleine pull-backs opleveren als het bij een koers van 0,75 dollar aankomt (de plek van het vorige hoogtepunt). Dit hoeft niet te gebeuren, maar het is voor veel investeerders wel een logisch punt om wat winst te nemen.

Al met al ziet de munt er goed uit en kunnen we voorlopig de negatieve scenario’s uitsluiten. Houdt vooral de grijze zone in de gaten en let op bij de vorige hoogtepunten.

The post Crypto analyse: Ripple belandt op ondersteuning van 0,58 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!