Kan het zijn dat de bitcoin koers binnenkort zwaar in de problemen komt? We hebben de afgelopen weken gigantische stijgingen gezien, het sentiment is extreem bullish en dat zijn vaak de momenten waarop er gevaarlijke dingen kunnen gebeuren. Iedereen lijkt te verwachten dat de eerste renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank bullish zijn voor de markt, maar de onderstaande indicator vertelt ons dat we voorzichtig moeten zijn.

Afbeelding
Bron: EPBResearch

Komt er een recessie aan?

Het gaat om de Conference Board Leading Index (CBLEI), die over het algemeen heel betrouwbaar is als een voorspeller van recessies.

Met oktober is deze indicator voor de 19e maand op rij (!) gedaald, wat betekent dat de economische omstandigheden verslechteren. Die reeks van 19 maanden werd alleen overtroffen in 2008, het jaar van de Kredietcrisis, en tijdens de recessie van 1974.

De indicator geeft een recessie-signaal af zodra de groei van de CBLEI onder de -4,5% terechtkomt. In oktober is dit getal op -7,3% uitgekomen, wat de 13e maand op rij markeert dat de index een recessie-waarschuwing afgeeft.

Nu is de grote vraag natuurlijk wat deze ontwikkeling in potentie zou kunnen betekenen voor de bitcoin koers.

Komen er koersdalingen aan voor bitcoin?

Als we een zware recessie krijgen, zoals de CBLEI lijkt te voorspellen, dan kan er weleens een lastige periode aankomen voor de bitcoin koers. Het mooie is dat renteverlagingen dan niet lang op zich laten wachten en we (waarschijnlijk) met een beetje geduld weer richting betere tijden gaan.

Vergeet ook niet dat we volgend jaar heel waarschijnlijk de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF zien lanceren, we in april 2024 een volgende bitcoin halving op het programma hebben staan en we dus mogelijk renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank kunnen verwachten.

Zeker als we straks een recessie krijgen. Dat zou betekenen dat de Amerikaanse centrale bank nog veel harder op de rem moet trappen en de geldprinters weer van stal moet halen. Ook met het oog op de gigantische overheidsschuld van Amerika is de kans groot dat de rentes binnen afzienbare tijd omlaag moeten.

Het bericht Bitcoin koers op glad ijs, economische signalen wijzen op recessie verscheen eerst op Crypto Insiders.

The post Analyse: Bitcoin koers op glad ijs, economische signalen wijzen op recessie
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!