Ethereum, bekend als de ruggengraat van vele blockchain-applicaties, trekt steeds meer de aandacht van institutionele beleggers. Recentelijke trends en ontwikkelingen binnen het Ethereum-netwerk wijzen op een groeiend vertrouwen en optimisme onder deze investeerdersgroep. Maar wat zijn de drijfveren achter deze toenemende interesse?

Institutionele aantrekkingskracht van Ethereum

Recente gegevens tonen aan dat er een significante toename is in de fondsen die stromen naar Ethereum-gerelateerde trusts en ETF’s. Deze trend, die sinds 23 november waarneembaar is, illustreert een toenemende vraag van institutionele beleggers naar investeringen gelinkt aan Ethereum. Deze groei in belangstelling kan deels worden toegeschreven aan de overgang van Ethereum naar Proof-of-Stake (PoS) met de ‘Merge’, een stap die aanzienlijk heeft bijgedragen aan het verbeteren van de veiligheid en het vertrouwen in het netwerk.

Veiligheid en deflatie als sleutelfactoren

De overgang naar PoS heeft niet alleen de veiligheid verbeterd, maar ook bijgedragen aan een deflatoire voorraad van ETH, wat de kans op een waardevermindering naar nul vermindert. Dit aspect maakt ETH mogelijk aantrekkelijker voor institutionele beleggers, aangezien een verminderde voorraad kan leiden tot een waardestijging van de munt.

Shapella upgrade en toenemend vertrouwen

De recente Shapella-upgrade heeft eveneens bijgedragen aan het groeiende vertrouwen in Ethereum. Dit komt tot uiting in de Total Value Locked (TVL) van Ethereum, die op het moment van schrijven 26.02 miljard dollar bedraagt. Deze waarde vertegenwoordigt een stijging van 19.31% in de afgelopen 30 dagen, wat wijst op een toenemend vertrouwen en deelname aan het Ethereum-netwerk.

Marktsentiment verschuift

Een analyse van de Long-Term Holder Net Unrealized Profit and Loss (LTH-NUPL) onthult een verschuiving in het marktsentiment van hoop naar optimisme. Deze indicator geeft inzicht in het gedrag van langetermijnhouders. Met de huidige trend, als de prijs van ETH de komende weken de 2,000 dollar overschrijdt, kan dit leiden tot een geloofsfase en mogelijk een langdurige rally voor Ethereum.

The post Institutionele beleggers kiezen voor Ethereum in 2024 appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!