In een jaar dat gekenmerkt wordt door baanbrekende gebeurtenissen in de cryptowereld, heeft Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, zich ontpopt als een sleutelfiguur. Met een historische overwinning op de SEC, heeft Garlinghouse niet alleen Ripple’s naam gezuiverd, maar ook nieuwe hoop gebracht in de gehele cryptogemeenschap.

Overwinning op de SEC

In juli 2023 oordeelde de Amerikaanse districtsrechter Analisa Torres dat Ripple geen effectenwetgeving had geschonden bij de verkoop van XRP aan retailinvesteerders. Deze beslissing werd gezien als een gedeeltelijke rehabilitatie voor Ripple en XRP, en bracht een golf van enthousiasme teweeg in de XRP-gemeenschap. De prijs van XRP verdubbelde kortstondig, een teken van het vertrouwen dat was hersteld.

De Steun van de XRP-community

Een cruciaal element in Ripple’s succesverhaal is de onwrikbare steun van de XRP-community, ook bekend als de “XRP Army“. Hun vastberadenheid en actieve betrokkenheid hebben aanzienlijk bijgedragen aan de positieve uitkomst van deze zaak.

Garlinghouse’s persoonlijke reis

Garlinghouse’s persoonlijke betrokkenheid bij de zaak en zijn gevoel van verraad door de SEC vormen een belangrijk onderdeel van dit verhaal. Zijn doorzettingsvermogen en geloof in Ripple’s missie, zelfs in donkere tijden, waren een lichtpunt in de strijd tegen de SEC.

Ripple’s innovatieve groei

Ondanks de juridische strijd heeft Ripple niet stilgezeten. Het bedrijf lanceerde een platform voor digitale valuta van centrale banken en kondigde relaties aan met wereldwijde financiële instanties. Dit toont aan dat Ripple, ondanks de juridische strijd, zijn positie in de wereld van digitale valuta bleef versterken.

De impact op de crypto-industrie

De uitspraak in het voordeel van Ripple heeft mogelijk bredere implicaties voor de hele cryptosector. Als XRP niet als een effect wordt beschouwd (tenminste wanneer verkocht aan retailkopers), kan dit een precedent scheppen voor talloze andere projecten die zich in een juridische grijze zone bevinden.

The post Brad Garlinghouse en XRP army: de onverwachte helden in Ripple’s overwinning op de SEC appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!