Grayscale heeft al jaren een Bitcoin fonds, hier kan je aandelen van kopen en de waarde zou mee moeten bewegen met de Bitcoin koers. Maar nu wil Grayscale dit GBTC-fonds omzetten in een ETF, om verschillende redenen. Wat zou dit kunnen betekenen?

8,7% korting op Bitcoin

Op dit moment wordt GBTC verhandeld met een korting van ongeveer 8,7% ten opzichte van de waarde van de Bitcoin die het fonds bezit. Dit betekent dat beleggers een lagere prijs betalen voor een GBTC-aandeel dan voor de hoeveelheid Bitcoin die het aandeel vertegenwoordigt. Het betekent ook dat veel investeerders in dit fonds onder water staan.

grayscale premium discount
Bron: ycharts.com

Als GBTC wordt omgezet in een fonds, dan gelden er andere regels omdat het een ander product is. Van de een op de andere dag vervalt de korting. Het zou zomaar kunnen dat vroege investeerders daarop aan het wachten zijn, zodat ze eindelijk hun aandelen zonder verlies kunnen verkopen. Als dat op grote schaal gebeurt… buy the dip!

Wanneer komt Bitcoin ETF?

Of die dip wel of niet komt, een ETF biedt een eerlijkere investering voor beleggers, aldus Craig Salm en Edward McGee. Beiden werken voor Grayscale, respectievelijk als hoofd jurist en financieel directeur.

Ze zeggen dat een ETF er sowieso van komt, maar dat we alleen niet kunnen voorspellen wanneer precies. Daarvoor zijn ze afhankelijk van de SEC. De overgang van de GBTC naar een Bitcoin ETF wacht momenteel op goedkeuring van de Amerikaanse Securities Exchange Commission.

‘GBTC-investeerders hoeven geen actie te ondernemen. Wanneer beleggers naar hun GBTC-aandelen kijken na de notering aan NYSE Arca, zullen ze eenvoudigweg zien dat de aandelen genoteerd zijn op NYSE Arca in plaats van dat ze genoteerd zijn op OTCQX… De terugkoop van GBTC-aandelen zal naar verwachting plaatsvinden op basis van Regulation M-vrijstelling die eerder werd verleend door de SEC voor producten met vergelijkbare kenmerken.’

De wet verbiedt het verkopen van aandelen binnen een bepaalde periode na een openbaar aanbod, om te voorkomen dat beleggers die vroeg instappen een oneerlijk voordeel hebben. Een Regulation M-vrijstelling is een uitzondering op deze regel. Vrijstellingen worden verleend aan situaties waarbij de SEC van mening is dat de regel niet nodig is om beleggers te beschermen.

The post Wat als Bitcoin fonds van Grayscale een ETF wordt? Daalt of stijgt de koers dan? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!