Ben je op zoek naar memecoins? Weet je eigenlijk wel wat dit voor crypto’s zijn? Wat je vragen ook zijn, je bent bij BLOX aan het juiste adres. En onthoud: crypto hoeft niet altijd serieus zijn, er mag ook gelachen worden.

Wat zijn memecoins?

Waarschuwing voor als je deze uitleg verder leest: het kan je leeftijd verraden. Zit je dus in de trein tussen een stel jonge mensen en denk je even rustig te lezen wat memecoins zijn, dan kan het zijn dat je dat moet bekopen met hoongelach.

Een memecoin is een cryptocurrency die is gebaseerd op een internethype, ofwel een meme. Dit zijn vaak grappige afbeeldingen of korte videos die viraal gingen. Memecoins beginnen vaak als grap, maar als blijkt dat ze opeens serieus worden genomen door de markt, dan rust er veel druk op de schouders van de makers om er mee te moeten doen.

Slachtoffer van eigen succes

De een vindt dat een uitdaging en wil op den duur af van het label memecoin, de andere heeft daar helemaal geen zin in. Een voorbeeld is Billy Markus, de bedenker van Dogecoin, dit is de populairste memecoin op de markt. Hij heeft helemaal geen zin om het project te serieus te nemen en met mensen zoals Elon Musk te werken aan Doge.

Dogecoin is gebaseerd op een meme van een Shiba Inu-hond met een vrolijke uitdrukking. Dogecoin werd in 2013 gecreëerd als een grap, en lange tijd was het gewoon geinig om iemand een miljoen Doge te sturen en hem of haar miljonair te noemen.

Maar de munt werd opeens populair en bereikte in 2021 een waarde van meer dan 0,60 euro.

Welke memecoins heeft BLOX?

BLOX heeft de populairste memecoins van het moment. Deze Nederlandse crypto-app biedt ruimte aan het eerder genoemde Dogecoin, Shiba Inu, Pepe, Floki en als je het begrip memecoin ruim genoeg oprekt, dan valt ApeCoin hier ook onder. Ach, wie houden we voor de gek, een financiële investering met het logo van een aap is gewoon een meme.

Memecoins zijn erg volatiel, wat betekent dat hun waarde snel kan schommelen. Dit maakt ze een risicovolle investering, maar het kan ook leiden tot grote winsten.

The post Wordt dit dé bullrun voor meme crypto’s? Dit is wat je moet weten appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!