Terwijl de moeder aller cryptocurrencies de afgelopen dagen voornamelijk zijwaarts beweegt, maken een groot aantal altcoins opvallend sterke inhaalslagen.

We hebben zelfs twee altcoins in de top 10 die vandaag meer dan 20% in de plus staan. Het marktsentiment begint steeds positiever te worden in anticipatie op een aankomende bullmarkt.

De totale marktkapitalisatie van crypto steeg in de afgelopen 24 uur met 1,5% naar $1,65 biljoen. Het handelsvolume daalde in dezelfde periode met 3,4% naar $67,6 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins daalt naar 52,2%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index stijgt van 72 naar 73 (hebzucht).

Bitcoin koers tikt nieuw piek 2023 aan

Bitcoin (BTC) kwam woensdagnacht al kort boven $44.000 uit, maar ondervond daar veel weerstand en zakte vervolgens iets.

Gisteren begon de BTC koers te herstellen en tikte vervolgens een nieuwe hoogtepunt voor 2023 aan: $44.700. In de afgelopen paar uur zakte bitcoin echter terug naar  $43.800, maar herstelt momenteel weer naar de $44.000.

Om precies te zijn komt de BTC koers op het moment van schrijven uit op $44.050 op Bybit en €40.888 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 0,5% in de plus.

Analisten als Willy Woo zijn bezorgd dat bitcoin mogelijk terug kan vallen naar de $40.000 om de zogeheten Chicago Mercantile Exchange (CME) gap, of kloof, te vullen.

Crypto top 10: Cardano en avalanche gaan als raketten

Ethereum (ETH) lijkt ook wat momentum te verliezen en zakt met 0,2% naar $2.355, maar andere altcoins in de top 10 trekken sterk aan. Zo staan ripple (XRP) en solana (SOL) beide ruim 5% in de plus.

Cardano (ADA) trekt momenteel de aandacht en schoot vanochtend naar een piek van $0,647. Op het moment lijkt ADA grip te vinden rond $0,625 en staat daarmee maar liefst 20% in de plus. ADA is zelfs 60% gestegen afgelopen week.

Toch gooit avalanche (AVAX) er nog een schepje boven op vandaag. De AVAX koers tikte zojuist de $34 aan na een stijging van ruim 24%, maar lijkt hier wat weerstand tegen te komen.

Crypto top 100: Veel munten meer dan 10% in de plus

Alhoewel cardano en avalanche vandaag de show stelen, hebben we nog meer sterke stijgers in de top 100. Apecoin (APE), flow (FLOW), sandbox (SAND), multiversx (EGLD), en cronos (CRO) staan allemaal meer dan 10% in de plus vandaag.

Near (NEAR) en gala (GALA) stijgen al met zo’n 12% en bonk (BONK) met 13%. Polkadot (DOT) en fantom (FTM) staan beide bijna 14% in de plus. Immutable (IMX) stijgt zelfs met 18% en algorand (ALGO) schiet met meer dan 20% naar $0,216

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om cryptote kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten.

Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Hulp nodig met crypto handel?

In onze Premium omgeving vind je ons uitgebreide handelsplan met alle laatste updates. Als premium lid betreed je een veilige plek waar handelaren van elk niveau kennis uitwisselen. Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen in technische analyse.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Het bericht Cardano, avalanche en meer crypto barsten los, bitcoin blijft stabiel verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!