solana, sol

Solana (SOL) blijft indruk maken. Recente maanden hebben een spectaculaire groei laten zien, waarbij Solana snel de top 10 van cryptocurrencies binnenstormde. Nu heeft de munt zelfs de vierde positie bereikt, na een indrukwekkende prijsstijging tot boven de $120.

Deze aanzienlijke toename heeft veel aandacht getrokken binnen de crypto-wereld en heeft bijgedragen aan het vestigen van nieuwe netwerkrecords. Volgens gegevens van The Block heeft het netwerk nieuwe records gevestigd voor het maandelijks aantal nieuwe en actieve adressen, ondanks dat de maand nog niet voorbij is.

Recordaantal nieuwe en actieve gebruikers

Het aantal actieve adressen op het Solana netwerk is met ongeveer 50% gestegen ten opzichte van november, tot meer dan 15,6 miljoen. Dit is een toename ten opzichte van het vorige record van 15,2 miljoen in januari van hetzelfde jaar. In december is het aantal nieuwe adressen op het netwerk gestegen tot een record van 6,8 miljoen, vergeleken met het vorige record van 6,6 miljoen in mei 2023.

De toename van actieve en nieuwe adressen is een duidelijk teken van herstel en vertrouwen in het netwerk, vooral na eerdere uitdagingen aan het begin van het jaar door de crash van FTX. Meer actieve adressen betekenen doorgaans een hogere netwerkactiviteit. Dit kan wijzen op een verhoogde vraag naar Solana’s gedecentraliseerde finance (DeFi) diensten en op termijn mogelijk een hoger volume van transacties op het netwerk.

Waarom stijgt de Solana prijs?

De aanzienlijke stijging van Solana wordt voornamelijk toegeschreven aan de hoge transactiekosten bij Ethereum (ETH), wat veel gebruikers heeft aangezet om uit te kijken naar voordeligere alternatieven, waarbij Solana een populaire keuze is geworden.

Een extra impuls aan de populariteit van Solana is gegeven door de aantrekkelijke airdrops, met name die van de memecoin Bonk (BONK), die een spectaculaire waardestijging van meer dan 10.000% heeft ervaren in een relatief korte tijd. Deze groei in de handel van Bonk heeft een significante rol gespeeld in de toename van het dagelijks aantal actieve gebruikers op het Solana-netwerk, wat bijdraagt aan de versterking van de positie van Solana in de cryptomarkt.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht De Solana koers blijft maar stijgen: Dit is waarom verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!