Dacht je dat we het jaar konden afsluiten zonder smeuïge uitspraken van Robert Kiyosaki? Zelfs kerst is niet veilig voor zijn voorspellingen. Zijn bestseller Rich Dad, Poor Dad kwam 25 jaar geleden uit, maar de schrijver blijft relevant door op X zijn ongezouten mening te delen.

Zijn voorspellingen richten zich op zowel de traditionele finance als cryptocurrency’s. Hier zijn zijn drie belangrijkste voorspellingen voor 2024.

1 | Bitcoin kan 120.000 dollar waard worden

Kiyosaki’s eerste voorspelling gaat over Bitcoin en de Amerikaanse dollar. De Amerikaanse auteur voorspelt dat de BRICS-landen, bestaande uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, een door goud gesteunde cryptocurrency zullen lanceren.

Deze cryptocurrency zou de potentiële daling van de Amerikaanse dollar kunnen symboliseren.

Volgens Kiyosaki staan Bitcoin en edelmetalen, waaronder goud en zilver, op het punt hiervan te profiteren. In het meest extreme geval zou Bitcoin een nieuw record ooit van $120.000 kunnen bereiken.

‘De Amerikaanse dollar zal sterven. Biljoenen dollars zullen huiswaarts keren. De inflatie zal door het dak gaan. Koop goud, zilver. Bitcoin naar 120.000 volgend jaar.’

2 | Herverdeling beleggingsportefeuille

Kiyosaki zegt dat de originele formules niet meer kloppen. Traditionele beleggingswijsheid gaat namelijk uit van 60% van een portefeuille in obligaties en 40% in aandelen. Kiyosaki verwacht dat dit soort verdelingen niet goed zijn in 2024.

In plaats daarvan stelt hij een radicale verschuiving voor naar een portefeuille van 75% goud, zilver en Bitcoin, waarbij de resterende 25% belegd zou worden in onroerend goed of olieaandelen. Volgens de schrijver is deze onconventionele mix bedoeld om beleggers te helpen bij het doorstaan van wat hij omschrijft als de “grootste crash in de wereldgeschiedenis”.

‘In 2024 zullen 60/40-beleggers de grootste verliezers zijn. Voordat je met het schip ten onder gaat, overweeg dan een verschuiving naar 75% goud, zilver, Bitcoin en 25% vastgoed-/olieaandelen. Deze mix kan ervoor zorgen dat je de grootste crash in de wereldgeschiedenis kunt overleven.’

3 | Markt gaat crashen

Kiyosaki’s derde voorspelling is een waarschuwing over de potentiële ernst van de komende marktcrash. Hij verwierp het idee van een zachte landing en zegt dat een noodlanding waarschijnlijker is en zou kunnen escaleren tot een regelrechte economische depressie.

Omdat 2024 een verkiezingsjaar is in de VS, voegde hij een politieke noot toe en adviseerde hij om niet te stemmen op liberale kandidaten die hij bestempelt als ‘woke groene marxisten.’

In plaats daarvan pleitte hij voor conservatieve keuzes om te vermijden wat volgens hem een transformatie van de VS in een marxistische staat zou kunnen zijn, vergelijkbaar met Rusland, China of Cuba.

The post Top 3 voorspellingen voor 2024 van Robert Kiyosaki appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!