Bitcoin, ethereum, BTC, ETH

De Ethereum koers ten opzichte van Bitcoin is naar het laagste niveau sinds april 2021 gevallen als gevolg van de gigantische hype rondom de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten. Sinds 7 september is Ethereum zelfs 43 procent van zijn waarde verloren ten opzichte van Bitcoin; terwijl Ethereum ten opzichte van de Amerikaanse dollar met 41 procent is gestegen in diezelfde periode.

Bitcoin domineert

Een ander teken van het enthousiasme over de Bitcoin ETFs zien we terug in de dominantie van de grootste munt van de markt ten opzichte van de rest.

De dominantie van Bitcoin is over de afgelopen 14 maanden gestegen van 39 procent naar 54 procent. Die extreme stijging kunnen we waarschijnlijk toeschrijven aan een tweetal ontwikkelingen.

Als eerste natuurlijk de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten die op het punt van lanceren staan en als tweede de volgende halving, die voor april op het programma staat.

Waar is Ethereum?

In 2022 was er nog een gigantische hype rondom Ethereum vanwege de transitie naar Proof-of-Stake, maar daar is momenteel weinig meer van over. Ook is de totale hoeveelheid Staked Ethereum afgenomen sinds april vorig jaar, ondanks dat de koers 10 procent hoger staat.

Hoewel er voor Ethereum ook een Spot ETF op het programma lijkt te staan, moeten we nog maar zien of daar binnen afzienbare tijd ook goedkeuring voor komt.

Zelfs de Spot Bitcoin ETF is na het nepnieuws van gisteren nog niet zeker. Wel is de verwachting dat er tientallen miljarden dollars aan kapitaal richting de Spot Bitcoin ETF zullen stromen.

Dat moet Ethereum nog maar zien te realiseren, zo lijkt ook de markt te denken, gezien de prestaties van Ethereum ten opzichte van Bitcoin de laatste tijd.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht ETF-hype brengt Ethereum naar laagste niveau in 32 maanden versus Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!