Bitcoin stijgt

Als we voormalig topbankier en macro-guru Raoul Pal mogen geloven, dan maakt Bitcoin zich op voor een bullrun richting nieuwe all-time highs. In een “vraag-me-alles” sessie zegt de CEO van Real Vision dat hij op de korte termijn wat grillige koersactie verwacht, maar dat hij voor later in 2024 de “echte run” naar nieuwe all-time highs voorziet.

Waarom is Raoul Pal zo bullish?

De analist is zo bullish over Bitcoin vanwege de recente goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs en de halving die voor de deur staat.

Voor de komende weken verwacht Raoul Pal een behoorlijke instroom richting de Spot Bitcoin ETFs. Daar staat echter wel de verkoopdruk vanuit het GBTC van Grayscale tegenover.

GBTC is al sinds 2013 beschikbaar op de markt en verzamelde sindsdien 600.000 Bitcoin. Sinds 2021 handelde het fonds met een forse korting op de marktwaarde van de Bitcoin die het beheert. Die korting liep op het hoogtepunt (of dieptepunt) zelfs op tot 50 procent.

Nu kunnen aandeelhouders in het fonds vanwege de lancering van de GBTC ETF hun aandelen “ongeveer” tegen de marktwaarde verkopen. Waardoor veel mensen die kans grijpen om uit het fonds te stappen.

Bitcoin blijft volatiel

Ook herinnert Raoul Pal zijn volgers aan het feit dat Bitcoin een volatiel beestje is. Volgens de voormalig topbankier is het extreem belangrijk om rustig te blijven op de momenten dat Bitcoin met 30 tot 35 procent corrigeert.

“De correctie kan minder zijn, maar dit zien we meestal in het eerste deel van de bullrun als we bij het 0,618 Fibonacci-niveau komen.

Meestal corrigeert Bitcoin dan scherp en worden mensen uit hun posities gedrukt. Daarmee wordt de leverage uit de markt gehaald en kan de echte run beginnen. Die echte run markeert de stijgingen naar all-time highs en verder. Dat begint meestal rond het moment van de halving”, aldus Raoul Pal.

Op basis daarvan verwacht hij nog een kleine twee maanden aan grillige koersactie, voordat Bitcoin de weg omhoog weer inzet.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht Macro-guru: “Bitcoin is klaar voor ‘echte run’ naar all-time high” verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!