De crypto exchange Binance is in de problemen geraakt nadat gevoelig materiaal op GitHub, een online platform voor softwareontwikkeling, werd gedeeld. Een account onder de naam Termf publiceerde onder andere code en interne wachtwoorden.

De exchange verklaarde dat het lek interne code bevatte die een aanzienlijk risico voor het platform vormde en ernstige financiële schade aan het platform zelf en zijn gebruikers kon veroorzaken.

Schade aan crypto exchange Binance lijkt mee te vallen

Het alarmerende was dat een deel van de uitgelekte data informatie betrof de manier waarop Binance beveiligingsmaatregelen toepaste, waaronder wachtwoorden en de methode voor multi-factor authentication (MFA). Ook waren er wachtwoorden gelekt voor bepaalde systemen die zijn op de daadwerkelijke website, in tegenstelling tot systemen die voor ontwikkeling of demonstratiedoeleinden worden gebruikt.

Na een verzoek tot verwijdering van Binance wegens auteursrechtinbreuk, is het materiaal van GitHub gehaald. Binance kwam pas erg laat achter de gelekte data. Het materiaal was al sinds ten minste 5 januari openbaar toegankelijk.

Een geruststelling voor de gebruikers van het platform is dat het lek waarschijnlijk niet heeft geleid tot echte hacks. Een woordvoerder van Binance zei dat hun beveiligingsteam het incident heeft onderzocht en geconcludeerd dat de gelekte gegevens niet overeenkomen met de systemen die ze nu gebruiken.

Ze benadrukten ook dat de gegevens en bezittingen van gebruikers veilig zijn bij hen. Binance voegde eraan toe dat de gelekte informatie weinig risico vormde voor de veiligheid van gebruikers en hun platform.

Binance aangeklaagd wegens financieren terrorisme

In een opmerkelijke rechtszaak staan families van slachtoffers en gijzelaars van de door de VS als terroristisch bestempelde groepering Hamas, tegenover Binance. De aanklacht, die Amerikaanse burgers vertegenwoordigt, getroffen door een aanval van Hamas op 7 oktober 2023, beschuldigt Binance van het faciliteren van financiële transacties ten gunste van Hamas en andere terroristische groeperingen in Israël. 

Deze zaak benadrukt de complexe rol van cryptocurrency in internationale conflicten en de uitdagingen rondom privacy en het voorkomen van terrorismefinanciering voor crypto exchanges. De aanklagers wijzen ook naar landen als Iran en Syrië voor hun steun aan de aanslagen, terwijl de betrokkenheid van crypto in de financiering van conflicten wereldwijd vragen oproept over de verantwoordelijkheden van financiële platforms.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Het bericht Crypto exchange in paniek na uitlekken gevoelige data en wachtwoorden verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!