Het Solana (SOL) netwerk ondervindt plotseling weer problemen. Vanochtend, op 6 februari om 10:22 UTC (11:22 Nederlandse tijd), viel het netwerk uit.

Solana netwerk ondervindt grote storing

De netwerkstoring viel gebruikers op doordat het verwerken van transacties en het produceren van nieuwe bloks op de blockchain van Solana langer dan 25 minuten duurde.

Dat is een aanzienlijke vertraging ten opzichte van de gebruikelijke 400 milliseconden waarmee dit hoort te gebeuren.

Op de statuspagina van het netwerk is te lezen dat er een grote storing is en deze onderzocht wordt:

“Ingenieurs uit het hele ecosysteem onderzoeken een storing op mainnet-bèta”

De ontwikkelaars zijn direct aan de slag te gaan om het probleem te verhelpen en hebben inmiddels nieuwe software ontwikkeld die het netwerkuitval moet aanpakken.

Het Solana team heeft zojuist de nieuwe software uitgebracht samen met instructies voor een herstart voor validators. Validators verwerken de transacties op het netwerk en maken nieuwe bloks aan.

Ondertussen maken validators ook zogeheten snapshots van het netwerk. Snapshots zijn een weergave van het netwerk op een specifiek tijdstip.

Het laatste bevestigde blok is de laatste die alle validators hebben verwerkt en is bevestigd door een meerderheid. Door dit punt te gebruiken, zorgen de validators ervoor dat er geen transacties worden teruggedraaid.

Eeerdere incidenten en impacht op de SOL koers

Ondanks dat het probleem relatief snel lijkt te zijn verholpen, is dit natuurlijk niet goed voor de reputatie van het netwerk.

De meeste concurrenten hebben lang niet zo vaak problemen met uitval. Voor Solana is dit inmiddels al de elfde keer in slechts twee jaar.

De storing blijft ook niet beperkt tot het netwerk zelf. Een aantal grote crypto exchanges, waaronder Upbit, hebben al aangekondigd dat ze stortingen en opnames voor SOL tijdelijk opschorten.

Het effect van de netwerkstoring is dan ook meteen terug te zien in de solana koers. De prijs van SOL maakte in de afgelopen paar uur een kleine duik. SOL zakte van $96 naar $93, een daling van meer dan 3%. De koers zit echter de laatste dagen al in een neerwaartse trend.

Het bericht Solana kampt met netwerkstoring en koers daalt, dit is wat we weten verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!