Bitcoin (BTC) heeft gisteren zijn hoogste dagelijkse candle sinds maart 2022 gesloten. Na een indrukwekkende rally stuitte de koers gisteren op een belangrijke weerstandszone van om en nabij de 48.000 dollar. In deze ochtendupdate brengen we je op de hoogte van bitcoin’s koersexplosie en de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

Bitcoin overstijgt $48.000

Bitcoin opende de dag gisteren op een prijs van vlak boven de 45.000 dollar. In lijn met de rest van de week zette de koers zijn stijgende trend voort en bereikte steeds nieuwe hoogtepunten.

Na het middaguur kwam de stijging in een stroomversnelling terecht en overschreed bitcoin de 47.000 dollar. Aan het begin van de avond werd er nog een klein schepje bovenop gedaan, tot een piek van 48.213 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De dag werd afgesloten op een prijs van 47.134 dollar. Zoals gezegd was maart 2022 de laatste keer dat een dagelijkse candle op een hogere prijs werd afgesloten.

De prijszone rond 48.000 dollar is een sterke resistance voor bitcoin. Ook gisteren namen de verkopers de bovenhand toen dit niveau bereikt werd, en dus werd de koers teruggebracht tot zo’n 47.000 dollar.

De laatste keer dat bitcoin boven de 48.000 dollar uitkwam, was vlak na de massa-goedkeuring van bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Destijds werd een hoogtepunt van zo’n 49.000 dollar bereikt, waarna een neerwaartse trend werd ingeluid.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 47.280 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 43.721. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 2,54% in de plus.

Crypto top 10 schiet omhoog, avalanche in de schijnwerpers

De gehele top 10 cryptomunten kleurt momenteel groen. Bitcoin’s prijsstijging heeft de rest van de markt, zoals gewoonlijk, in bloei gezet.

Zo is ethereum (ETH) met 2,35% gestegen, ripple (XRP) met 1,70%, solana (SOL) met 4,56% en dogecoin (DOGE) met 1,21%.

Avalanche (AVAX) steekt met kop en schouders boven de andere grote cryptomunten uit, met een stijging van 8,97%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 20,15 ADA of 132,64 DOGE! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Het bericht Bitcoin stuit op belangrijke zone van $48.000, blijft verrassend sterk verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!