MicroStrategy Bitcoin

MicroStrategy werd in augustus 2020 het eerste beursgenoteerde bedrijf ter wereld dat Bitcoin adopteerde als primaire reserve-asset. Lange tijd was het aandeel voor investeerders een aantrekkelijke manier voor investeerders om indirect in Bitcoin te investeren, maar nu heeft het concurrentie van de Spot Bitcoin ETFs.

Kan MicroStrategy die strijd winnen of komt het avontuur ten einde?

MicroStrategy legt focus op Bitcoin-ontwikkeling

“Wij zien onszelf als een Bitcoin-ontwikkelingsbedrijf. Dat betekent dat we er alles aan gaan doen om het netwerk van Bitcoin te laten groeien”, aldus Michael Saylor; de mede-oprichter en bestuursvoorzitter van het bedrijf.

Hij zei ook dat het bedrijf er alles aan zal doen om meer Bitcoin te verzamelen en er alles aan te doen om de aandeelhouders een goede deal te geven.

In een slide legt Michael Saylor vervolgens de voor- en nadelen van MicroStrategy versus de Spot Bitcoin ETFs naast elkaar. Als je die bekijkt, dan lijkt MicroStrategy op sommige vlakken zelfs een betere keuze dan de Spot Bitcoin ETFs.

Het grote nadeel van MicroStrategy is natuurlijk het extra risico. In principe investeert MicroStrategy met schulden, waardoor ze meer rendement kunnen pakken, maar ook problemen kunnen krijgen.

MicroStrategy versus Spot Bitcoin ETFs

Een probleem met de ETFs is dat ze een managementfee kennen. Zo betaal je bij de goedkoopste speler 0,19 procent per jaar voor de Spot Bitcoin ETFs. MicroStrategy hanteert uiteraard geen managementfee.

Daarnaast genereert MicroStrategy ongeveer 40 miljoen dollar aan winst per jaar via de software-business. Met dat geld kan het weer extra Bitcoin kopen. Een ETF genereert op zijn beurt natuurlijk niets, behalve de koerswinsten van Bitcoin.

Ook kan MicroStrategy mt schulden extra Bitcoin kopen en kan het in theorie innoveren, waardoor de software-business mogelijk meer gaat verdienen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht Kan het aandeel van MicroStrategy concurreren met de Spot Bitcoin ETFs? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!