Hacker

Als we het Amerikaanse ministerie van financiën mogen geloven, dan is cashgeld nog altijd de grote boosdoener als het gaat om het witwassen van geld. Bitcoin en crypto worden vaak aangewezen als boosdoeners wat betreft financiële criminaliteit, maar uit de cijfers blijkt dat ze helemaal niet relevant zijn.

Cash is koning onder criminelen

Het Amerikaanse ministerie van financiën onderzocht vanuit drie verschillende invalshoeken de criminele sector. De financiering van terrorisme, witwassen en de wapenhandel kwamen voorbij in de onderzoeken van het Amerikaanse ministerie van financiën.

Hieruit bleek dat cash nog altijd koning is onder criminelen en dat Bitcoin en crypto eigenlijk helemaal niet populair zijn. Dat is ergens niet zo vreemd, omdat alle transacties op Bitcoin openbaar en inzichtelijk zijn.

Als criminelen één foutje maken en onzorgvuldig zijn, dan kan dat ertoe leiden dat ze opgepakt worden. Regelmatig komt het immers voorbij dat aan criminaliteit gerelateerde Bitcoin zijn geconfisqueerd door overheden.

“Criminelen gebruiken op cash gebaseerde witwas-strategieën, met name omdat ze daarmee anoniem kunnen blijven. Daarbij wordt de Amerikaanse dollar vaka gebruikt vanwege de wijde acceptatie en stabiliteit”, aldus het Amerikaanse ministerie van financiën.”

Crypto wordt wel gebruikt door criminelen

Ondanks het feit dat het niet handig is om Bitcoin of andere cryptocurrency’s te gebruiken voor criminele activiteiten, claimt het ministerie van financiën dat ze wel worden gebruikt voor bepaalde vormen van criminaliteit.

Zo spelen ze onder andere een rol in zaken met betrekking tot ransomware, scams, drugstransport, mensenhandel en andere criminele zaken.

In het geval van ransomware worden computersystemen van bijvoorbeeld bedrijven gehackt, die enkel en alleen worden vrijgegeven als mensen een bepaalde som geld in Bitcoin of andere cryptocurrency’s betalen.

Onder andere de zaak van Binance, die een schikking van 4,3 miljard dollar met de Amerikaanse overheid troffen, wordt aangehaald door het Amerikaanse ministerie van financiën als een voorbeeld voor crypto en criminaliteit. Binance zou worden gebruikt als platform voor het witwassen van geld.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht Ministerie van financiën VS: ‘Bitcoin niet populair onder criminelen’ verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!