Bitcoin (BTC) tikte deze week voor het eerst sinds 2021 de $50.000 aan. De koers had aanvankelijk echter moeite om aan deze prijs vast te houden.

Dat had te maken met nieuwe inflatiecijfers uit de Verenigde Staten. De Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) kwam gisteren hoger uit dan verwacht.

Dat is meestal geen goede ontwikkeling voor risicovolle activa als crypto, maar momenteel schudt de markt de onzekere macro-economisch toestand van zich af.

Bitcoin koers schiet naar nieuw jaarlijkse hoogtepunt

Bitcoin zakte na de publicatie van CPI helemaal terug naar $48.300. De hoge inflatiecijfers waren echter slechts een van de redenen voor de daling. Veel beleggers stonden al klaar om te verkopen op de $50.000.

De dip was dan ook geen grote verrassing. Verrassender is wellicht hoe snel bitcoin alweer hersteld is en zelfs hard doorstijgt.

Vanochtend klom bitcoin gestaag terug naar de $50.000 en zodra het deze prijs bereikte, maakte de koers plotseling een enorme sprong naar een nieuwe piek.

Bitcoin tikte zojuist al een prijs aan zo hoog als $51.650. Dat is de hoogste prijs sinds begin december 2021, ruim 25 maanden geleden. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $51.269 op Bybit powered by Satos, en €47.920 op Bitvavo.

bitcoin koers 1402

Crypto markt in ’t groen: ethereum neemt leiding onder altcoins

Niet alleen bitcoin stijgt momenteel hard; vrijwel de gehele crypto markt kleurt groen.

De sterkste stijger onder de top grootste cryptomunten is vandaag de nummer twee: ethereum (ETH).

De ETH koers maakte vanochtend ook een enorme sprong en komt momenteel bij de $2.750 aan. Voor ETH is dat de hoogste prijs sinds begin mei 2022: het moment van de terra (LUNA) crash.

In de top 100 vinden we nog een aantal munten die zelfs met meer dan 10% vandaag zijn gestegen. Dat zijn stacks (STX), pyth network (PYTH), vechain (VET), sei (SEI) en blur (BLUR).

De koers van BLUR staat zelfs 14% in de plus en steeg zojuist naar $0,75.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,32 ADA of 130,67 DOGE! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

 


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Het bericht Bitcoin explodeert voorbij de $51.000, ethereum en meer crypto volgen verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!