Bitcoin, BTC stijgt, groen

De koers van Bitcoin (BTC) is momenteel bezig met een opmerkelijke stijging. In de afgelopen 24 uur is de munt met 6% gestegen, waardoor de waarde nu boven de $51.600 ligt.

Deze significante prijsstijging gedurende de laatste week heeft geleid tot een indrukwekkende mijlpaal voor het netwerk: de marktwaarde van Bitcoin heeft opnieuw de grens van $1 biljoen overschreden.

Een indrukwekkende prijsstijging

Sinds 23 januari is de prijs van Bitcoin (BTC) bezig met een opwaartse trend. Destijds was de waarde van de munt bijna $38.000, maar inmiddels is deze gestegen tot meer dan $51.600. Dit vertegenwoordigt een indrukwekkende stijging van ongeveer 35% in minder dan een maand. De stijging lijkt vooral gedreven te worden door toenemende institutionele interesse, die verder is gestimuleerd door de introductie van nieuwe Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETFs) op Amerikaanse beurzen. Alleen het fonds van de grote vermogensbeheerder BlackRock heeft al meer dan $4 miljard aan kapitaal aangetrokken.

De vorige keer dat Bitcoin een marktwaarde van $1 biljoen bereikte, was in november 2021, toen een bull run de munt naar een waarde van ongeveer $69.000 duwde. Momenteel is de koers van Bitcoin nog altijd 25,4% verwijderd van die historische hoogtepunt.

Target van $10 biljoen

Nu Bitcoin zijn marktwaarde van $1 biljoen heeft heroverd, richten analisten en beleggers hun blik op de volgende mijlpaal: een marktkapitalisatie van maar liefst $10 biljoen. Dit zou de munt naar een vergelijkbaar niveau als edelmetalen zoals goud tillen, waarvan de totale waarde momenteel rond de $13,45 biljoen ligt.

Het bereiken van een marktwaarde van $10 biljoen zou betekenen dat de koers van Bitcoin zou stijgen tot boven de $500.000. Om dit niveau te bereiken, is echter een massale toestroom van kapitaal nodig, afkomstig van zowel particuliere als institutionele beleggers wereldwijd. De recent geïntroduceerde Bitcoin ETFs kunnen hierin een cruciale rol spelen, door het voor een breder publiek makkelijker te maken om in Bitcoin te investeren. Daarnaast wordt de komende Bitcoin halvering, die in april wordt verwacht, gezien als een belangrijke factor die de waarde van Bitcoin verder kan stimuleren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht Bitcoin marktwaarde weer terug boven de $1 biljoen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!