Als je wat langer het crypto-nieuws volgt, heb je vast wel eens gehoord van John Deaton. Deze advocaat die eigenlijk altijd crypto verdedigt, wil het in een politieke race opnemen tegen Senator Elizabeth Warren. Warren profileert zich juist als anti-crypto.

Deaton vs Warren

Deaton wil zich kandideren voor de Republikeinen tegen Warren. Warren is al lang senator in Massachusetts en was ooit kandidaat om namens de Democraten president te worden. Jim Conroy, een politiek adviseur, heeft Deaton geadviseerd over zijn mogelijke kandidatuur. De Boston Globe was de eerste die over Deatons plannen berichtte.

Deaton zou de eerste grote tegenstander zijn van Warren. Warren wil graag een derde termijn als senator. Ze is nog steeds populair in de Amerikaanse staat Massachusetts en had begin dit jaar nog 3,9 miljoen dollar in kas.

‘Senator Warren neemt niets voor vanzelfsprekend,’ zei een woordvoerder van Warren in een verklaring. ‘Ze heeft hard gewerkt voor werkende gezinnen en zal blijven vechten voor de mensen van Massachusetts.’

Vertegenwoordiging van crypto-industrie

Deaton wil meedoen aan de verkiezingen omdat de crypto-industrie graag meer invloed wil hebben op de verkiezingen van 2024. Een groep die door de industrie wordt gesteund, heeft meer dan 80 miljoen dollar in kas. Alles is kennelijk te koop in de Verenigde Staten.

Deze week lanceerden ze hun eerste grote campagne met miljoenen dollars aan advertenties tegen Democraat Katie Porter. Porter is een protégé van Warren en kandidaat voor de Senaat in Californië.

Warren is een van de felste critici van digitale munten in het Congres. Ze wil graag wetgeving om de industrie te reguleren. Ze waarschuwt vaak voor fraude met crypto en is tegen wetgeving die door Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden wordt gesteund.

Deaton heeft Warren’s standpunten over crypto op Twitter bekritiseerd. Hij hielp ook Ripple Labs in een rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

The post Kan Elizabeth Warren haar plek in het senaat verliezen aan pro-crypto kandidaat? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!