De totale marktkapitalisatie heeft onlangs de $2 biljoen bereikt. Dat is een enorme prestatie, die sinds april 2022 niet meer geëvenaard is. Vandaag heeft deze mijlpaal wel een lichte klap gekregen. Verschillende cryptocurrencies staan licht in het rood, waaronder ethereum (ETH) en ook bitcoin (BTC). Alhoewel de schade meevalt, is het een verschil met de flinke stijging van de afgelopen dagen.

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, bedraagt $2,04 biljoen. Dat is een daling van 2% sinds gisteren. Het totale handelsvolume bedraagt $101 miljard, dat in tegenstelling tot de marktkapitalisatie is gestegen sinds gisteren. Bitcoin (BTC) is onder de $52.000 gezakt, een niveau waar de koers al een paar dagen mee aan het stoeien is.

De bitcoin marktkapitalisatie is $1,02 biljoen, wat de munt precies 50% van de cryptomarkt doet omvatten. Ethereum staat eveneens licht in de min, met een 1,8% daling in de afgelopen 24 uur. De daling doet de marktkapitalisatie van de grootste altcoin $333,6 miljard bedragen.

De hardste stijgers, waaronder render

De drie hardst gestegen cryptomunten uit de top 50 zijn:

  • Render (RNDR), met een stijging van 8,4% in de afgelopen 24 uur;
  • VeChain (VET), met een stijging van 7,1% in de afgelopen 24 uur;
  • Bittensor (TAO) met een stijging van 6,4% in de afgelopen 24 uur.

Wat betreft de wekelijkse stijging steelt VeChain de show. De munt steeg de afgelopen zeven dagen met 60,5%. Op het vlak van de maandelijkse stijging wordt deze verslagen door Bittensor. Deze is de afgelopen 30 dagen maar liefst 141% in waarde toegenomen. Dat is een stijging die door geen enkele munt uit de top 50 wordt geëvenaard.

De hardste dalers, waaronder aptos

De drie munten uit de top 50 die vandaag het hardst zijn gedaald zijn:

  • Aptos (APT), met een daling van 7,9% in de afgelopen 24 uur; 
  • Optimism (OP) met een daling van 6,2% in de afgelopen 24 uur; 
  • Arbitrum (ARB) met een daling van 5,4% in de afgelopen 24 uur.

Voor alle drie de munten is de schade beperkt. Ze staan over de afgelopen week nog steeds in de plus. Alleen arbitrum doet het wat minder, die vergeleken met een maand geleden met 4% in waarde is gedaald.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP!

Pak €10,- gratis!

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Een van de belangrijkste nieuwsartikelen die vandaag op Crypto Insiders verscheen, betreft het rondgaan van een phishing scam op crypto nieuwssites. Verschillende platformen, waaronder ook Nederlandse, hebben een betaald artikel gepubliceerd betreffende een neppe UniSwap airdrop. Crypto Insiders werd ook benaderd, maar het artikel kwam niet door de strenge due diligence heen.

Het bericht Crypto radar: bitcoin vecht met de $52.000, markt kleurt lichtrood verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!