Gary Gensler kennen we allemaal als voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hoewel hij vanuit de crypto gemeenschap veel kritiek te verduren kreeg, besloot hij om bij nieuwsplatform CNBC langs te komen voor een interview

Gensler kwam tegenover presentator Joe Kernen te staan, die het nut van Bitcoin (BTC) fel verdedigde. Hij ziet de digitale munt als alternatief voor fiat valuta. De presentator benadrukte daarnaast de waarde van blockchain technologie als onveranderlijk grootboek.

Bitcoin is een ‘pet rock’ volgens SEC voorzitter

Gensler vergeleek Bitcoin daarentegen minachtend met een “pet rock”. Hij impliceert daarmee dat het project nutteloos is. Hij beweerde dat er een tastbaar economisch verschil is tussen BTC en traditionele fiat valuta’s, met name in termen van hun gebruik als ruilmiddel.

De SEC voorzitter benadrukte verder dat, ondanks de perceptie van decentralisatie, Bitcoin in de praktijk gecentraliseerd is vanwege de geconcentreerde handelsactiviteit op een handvol grote crypto exchanges. Bovendien benadrukte Gensler dat Bitcoin een grote rol vervult in het domein van ransomware-aanvallen, Deze positie is volgens hem te wijten aan de anonimiteit en de onomkeerbare aard van de transacties.

In tegenstelling tot de kritische toon van Gary Gensler, haalde Kernen aan dat contant geld nog altijd de voorkeur heeft voor het witwassen van geld. Hij gebruikte het voorbeeld van auto’s: ondanks dat auto’s gebruikt kunnen worden om mensen aan te rijden, betekent dit niet dat we de inherente waarde van auto’s ter discussie moeten stellen 

CNBC geeft weerwoord

Als reactie op de vraag of Bitcoin meer waarde vertegenwoordigt dan een Oracle database, wat een geavanceerd databeheersysteem is, lichtte Kernen toe dat aanhangers van Bitcoin aanzienlijk meer vertrouwen stellen in deze technologie dan in de centrale banken. Banken zijn volgens de presentator immers verantwoordelijk voor een fiscaal beleid dat heeft bijgedragen aan een torenhoge Amerikaanse staatsschuld van $33 biljoen.

SEC voorzitter Gary Gensler heeft aangekondigd dat de commissie haar cybersecurity maatregelen zal versterken na een hack op haar X account. Door de hack werd er een foutief bericht over de goedkeuring van Bitcoin Spot exchange-traded funds (ETF’s) gemeld. 

Gensler benadrukte de noodzaak van robuuste cybersecurity om toekomstige digitale bedreigingen af te wenden. Het onderzoek naar de hack, inclusief hoe de ongeautoriseerde toegang plaatsvond, is gaande. De overheidsinstantie werkt aan het verhogen van transparantie en het voorkomen van vergelijkbare incidenten in de toekomst.

Het bericht SEC voorzitter krijgt live op tv de wind van voren na bitcoin-kritiek verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!