bitcoin etf

Ric Edelman, oprichter van de Digital Assets Council of Financial Professionals, heeft een opvallende voorspelling gedaan.

Hij verwacht dat de markt voor Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Funds (ETFs) in de komende twee jaar zo’n $150 miljard aan investeringen zal aantrekken. Deze aanzienlijke instroom van kapitaal kan de Bitcoin koers aanzienlijk laten stijgen.

Een Bitcoin koers van $150.000 per munt

Om de mogelijke impact van een instroom van $150 miljard aan kapitaal te begrijpen, is het nuttig om de huidige marktsituatie te bekijken. Sinds de lancering op 11 januari hebben de negen verschillende BTC ETFs al meer dan $10 miljard aan activa onder beheer verzameld. Wanneer we het kapitaal dat reeds in de Grayscale ETF geïnvesteerd was buiten beschouwing laten, bedraagt de netto instroom ongeveer $5 miljard.

Deze investeringen hebben al een aanzienlijke invloed gehad op de markt, waarbij de prijs van bitcoin steeg van $25.000 in oktober naar meer dan $52.000. Dit geeft een indicatie van hoe een veel grotere kapitaalinjectie de bitcoinprijs verder omhoog zou kunnen stuwen.

Ric Edelman voorspelt dat een kapitaalinstroom van $150 miljard aanzienlijke gevolgen kan hebben voor de koers van Bitcoin (BTC) en altcoins. Hij suggereert dat een dergelijke instroom de prijs van Bitcoin tot boven de $150.000 kan duwen, wat neerkomt op een koersstijging van 200% in twee jaar tijd, vergeleken met de huidige prijs.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht Expert voorspelt: $150 miljard toestroom in Bitcoin ETFs binnen twee jaar verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!