Bitcoin (BTC) is het afgelopen halve jaar sterk gestegen en dat had hoogstwaarschijnlijk te maken met de hype omtrent de nieuwe bitcoin spot exchange-traded funds (ETF’s), of beursgenoteerde fondsen.

Het is nu tijd om de focus te leggen op ethereum (ETH), mogelijk de enige andere crypto die een spot-ETF in de VS zal krijgen, zegt een grote vermogensbeheerder.

50% kans op ethereum ETF goedkeuring in mei

Volgens investeringsfirma Bernstein is er een kans van ongeveer 50% dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen mei een spot-ETF voor ethereum zal goedkeuren.

De analisten van de vermogensbeheerder verwachten zelfs een “nagenoeg zekere waarschijnlijkheid van goedkeuring in de komende 12 maanden.”

Volgens Bernstein is ethereum “waarschijnlijk het enige andere digitale activum dat naar verwachting goedkeuring zal krijgen voor een spot ETF door de SEC,” aldus een rapport in handen van CoinDesk.

De race voor de eerste Amerikaanse ethereum spot-ETF laait langzaamaan op. Grote Wall Street spelers die in januari een bitcoin-ETF lanceerden, doen ook met de ethereum race mee, waaronder BlackRock, Fidelity, Grayscale, ARK, VanEck en Franklin Templeton.

De institutionele adoptie van Ethereum

Volgens Bernstein zit Ethereum in een perfecte positie voor institutionele adoptie, en kan het kapitaal van de grote spelers aantrekken.

“Ethereum, met zijn staking opbrengsten, milieuvriendelijk ontwerp en institutioneel nut voor het bouwen van nieuwe financiële markten, is goed gepositioneerd voor algemene institutionele adoptie,” aldus de analisten van Bernstein.

Volgens de analisten willen instituties niet alleen een ethereum spot-ETF, ze willen zelfs een “meer transparante en open financiële markten op het Ethereum netwerk bouwen.”

De SEC heeft de afgelopen weken echter alle beslissingen omtrent spot ethereum-ETF’s uitgesteld. Dat was geen verrassing, de markt verwacht dat de SEC pas zijn beslissing zal bekendmaken eind mei. Dan valt namelijk de eerste definitieve deadline, en de SEC wachtte bij bitcoin ook tot het allerlaatste moment.

De ETF hype was afgelopen week ook terug te zien in de stijging van de ethereum koers. De ETH prijs steeg met maar liefst 17% en komt voor het eerst sinds april 2022 boven de $2.900 uit.

Wat mogelijk ook bijdraagt aan deze stijging is dat de volgende grote update voor het Ethereum netwerk om de hoek staat. De update, genaamd ‘Dencun’, moet vooral de schaalbaarheid van zogeheten layer-2 netwerk verbeteren. De update staat gepland voor 13 maart.

Het bericht Ethereum wordt dé keuze voor institutionele beleggers met ETF in mei verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!