Edward Snowden

In een recente verklaring via Twitter heeft Edward Snowden, de bekende klokkenluider en internationale voortvluchtige, zijn steun voor Bitcoin uitgesproken, deze bestempelend als “de belangrijkste monetaire vooruitgang sinds de creatie van munten”.

Ondanks dat hij zijn mening als “impopulair maar waar” omschreef, haalde Snowden aan dat degenen die zijn standpunt niet geloven of begrijpen, zelf verder onderzoek moeten doen, verwijzend naar een citaat van Satoshi Nakamoto, de mysterieuze bedenker van Bitcoin.

Hervormen van financiële wereld

Snowden, die al lange tijd Bitcoin-gebruiker is, deelde hoe hij in 2013 onder een pseudoniem Bitcoin gebruikte om de servers te betalen waarop het materiaal gehost werd dat hij naar journalisten lekte. Zijn onthullingen over het surveillanceprogramma van de NSA leidden tot aanklachten van spionage door de Amerikaanse regering, waarna Snowden naar Rusland vluchtte waar hij momenteel in ballingschap leeft.

Tijdens een virtuele toespraak op de Bitcoin Amsterdam-conferentie vorig jaar benadrukte Snowden het belang van Bitcoin als een middel om de financiële wereld te hervormen, in plaats van zich te concentreren op de fluctuerende waarde ervan. Hij beschouwde Bitcoin als een krachtig instrument dat kan helpen de toekomstige wereldvorm te bepalen, met name op het gebied van betalingen en financiën.

Kritiek op CBDC’s

Verder uitte Snowden kritiek op de digitale valuta’s van centrale banken, ook bekend als CBDC’s, en bestempelde deze als “cryptofascistisch”, omdat ze in zijn ogen de basisrechten van eigendom over geld ondermijnen. Ondanks zijn kritiek op CBDC’s vindt Snowden steun bij opmerkelijke figuren zoals de voormalige president Donald Trump, House Majority Whip Tom Emmer, en de gouverneur van Florida, Ron DeSantis.

Naast zijn standpunten over Bitcoin en CBDC’s, heeft Snowden ook privacygerichte crypto-projecten ondersteund, waaronder zijn betrokkenheid bij de creatie van de privacymunt Zcash. Ook steunde hij eerder dit jaar het juridische verdedigingsfonds van Roman Storm, de mede-oprichter van Tornado Cash, die te maken heeft met aanklachten wegens witwassen in verband met de muntmengservice.

Het bericht Edward Snowden prijst Bitcoin als belangrijkste monetaire ontwikkeling sinds de uitvinding van cryptomunten verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!