Laat Bitcoin achter je; de toekomst van de economie wordt gevormd door quantummechanica. David Orrell, wiskundige en auteur van bestsellers, introduceert een revolutionair economisch landschap waarin quantumtechnologie de beperkingen van traditionele theorieën doorbreekt. Deze benadering biedt meer precisie, diepgang en is volledig toegerust om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.
De overgang naar Quantum-Economie
Traditionele economische theorieën waren lange tijd de basis van financiële analyses en voorspellingen. Ze gebruikten evenwichtsmodellen om te voorspellen hoe de markt zich zou gedragen. Maar deze modellen negeren vaak de complexiteit en onzekerheid van echte economische systemen.
Bitcoin en vergelijkbare cryptocurrency’s opereren nog steeds binnen deze traditionele kaders, ondanks hun innovatieve benaderingen van decentralisatie en beveiliging. Hierdoor erven ze de beperkingen van deze benadering.
In tegenstelling hiermee omarmt quantum-economie deze complexiteit. Het gebruikt quantummodellen, die lijken op de golf-deeltje-dualiteit van quantumsystemen, om economische fenomenen te begrijpen en te voorspellen.
Orrell legt uit dat quantum-economie quantummodellen gebruikt als wiskundige tools om economisch gedrag beter te analyseren en voorspellen. Net zoals bij fysieke processen kan kwantumkansrekening ook helpen om economische processen te verduidelijken.
Mensen gebruiken quantummodellen in de sociale wetenschappen, zoals besluitvorming. In plaats van aan te nemen dat beslissingen altijd volledig rationeel zijn, erkennen we dat er andere factoren zijn die ons denken beïnvloeden.
Daarom kunnen quantummodellen het niet-rationele gedrag meenemen dat economische beslissingen beïnvloedt. Dit biedt een uitgebreider kader voor het begrijpen van geld- en informatiestromen in het financiële systeem en daagt de traditionele rationele aannames van de klassieke economie uit.
Quantumprincipes en economische transformatie
Hij denkt ook na over een vergelijking tussen de eenvoudige aard van traditionele computers en de mogelijkheden van qubits in quantum computing. Volgens Orrell zou deze verandering in denkwijze economische modellering en besluitvorming kunnen transformeren door de complexiteit en onzekerheid te omarmen.
“Een qubit is als een regenboog van kleuren, met verschillende nuances en complexiteiten. Het is niet alleen maar nul of één. Qubits zijn verbonden; ze beïnvloeden elkaar, wat leidt tot onzekerheid wanneer ze worden gemeten. Dit fundamentele verschil is wat hen uniek maakt. En zoals ik al zei, het bewijs dat modellen gebaseerd op dit principe winstgevend en effectief kunnen zijn, is cruciaal,” legt Orrell uit.
Hoewel Bitcoin de ideeën van gedecentraliseerde financiën heeft veranderd, blijft het vasthouden aan de denkwijzen van traditionele economische theorieën. Deze schieten vaak tekort in het begrijpen van het volledige scala aan menselijk gedrag en marktschommelingen. Orrell gelooft dat een beter begrip van quantumprincipes kan leiden tot nieuwe, innovatieve economische modellen en strategieën die gunstig zijn voor het wereldwijde financiële systeem.
Het bericht De Quantumrevolutie: Het ontstaan van de nieuwe economie verscheen eerst op Newsbit.