Amerika, USA, vS

De groei van de Amerikaanse bevolking bungelt momenteel rond de 0 procent. Dat is in ieder geval sinds 1901 nog nooit eerder voorgekomen. Zelfs tijdens de Grote Depressie bleef de bevolkingsgroei nog op 0,5 procent hangen.

Waarom is dit dodelijk voor de Verenigde Staten en juist bullish voor de Bitcoin koers?

Tweewekelijkse macro-economische nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Je ontvangt iedere maandag een marktupdate met de belangrijkste macro-economische ontwikkelingen voor de bitcoin koers en aandelen. Vervolgens selecteer ik iedere zaterdag de vijf belangrijkste financiële grafieken van dit moment.

Geen bevolkingsgroei, dodelijk voor Amerika

We hebben te maken met de laagste groei van de Amerikaanse bevolking in meer dan 100 jaar tijd. Laat dat als eerste even op je inzinken. Dat hoeft natuurlijk niet per definitie een probleem te zijn voor een land, al is het altijd handig als de bevolking wel groeit.

Maar dit is specifiek een probleem voor Amerika, omdat zij natuurlijk een gigantische overheidsschuld hebben. Dit betekent in feite dat er steeds minder mensen zijn om te werken en de schulden van het land onder controle te houden.

We moeten er namelijk ook nog rekening mee houden dat mensen steeds ouder worden dankzij de (technologische) vooruitgang in de zorg. Daarom blijven ze in Amerika met relatief veel oudjes zitten, terwijl er weinig potentiële arbeiders bijkomen.

Je kunt je voorstellen hoe die vergrijzing van Amerika uiteindelijk een probleem gaat opleveren voor de staatsschuld.

Probleem voor Amerika, bullish voor Bitcoin

Dit mag dan een probleem zijn voor Amerika, maar voor Bitcoin is het bullish. Waarom? Omdat dit betekent dat Amerika de komende jaren steeds meer en meer geld moet lenen om de schuld te onderhouden.

Hoe minder mensen ze hebben om te werken, hoe minder inkomsten de staat heeft en hoe meer de Amerikaanse economie onder druk komt te staan.

Helaas voor Amerika betekent economische krimp of zwakke groei niet dat de schuldenberg ook krimpt. Die schuldenberg blijft staan en kan uiteindelijk weleens de reden worden voor een massale vlucht naar schaarste.

Tijdens een vlucht naar schaarste is de absolute schaarste van Bitcoin van 21 miljoen eenheden natuurlijk razend interessant. Het zou zomaar kunnen dat steeds meer mensen, onder andere door deze ontwikkeling, in de toekomst kiezen om Bitcoin als hun primaire spaarmiddel te gebruiken.

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Elke maandag en zaterdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht Dit is dodelijk voor Amerika, maar bullish voor Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!