Bitcoin rakket

De Bitcoin koers is in de nacht van maandag op dinsdag aan een gigantische rally begonnen. Op het moment van schrijven klokt de digitale munt binnen op het niveau van 56.000 dollar. Gaan we dan echt een nieuwe all-time high zien voor de halving?

MicroStrategy blijft Bitcoin kopen

Het is MicroStrategy gelukt om weer 3.000 Bitcoin aan hun gigantische voorraad toe te voegen. In totaal bezit het beursgenoteerde bedrijf nu 193.000 Bitcoin. Voor deze aankoop betaalde het bedrijf ongeveer 155 miljoen dollar.

Daarmee komt de gemiddelde aankoopprijs van de Bitcoin van MicroStrategy op 31,544 dollar te liggen. In totaal betaalde het 6,09 miljard dollar voor zijn Bitcoin, terwijl de huidige waarde van de voorraad op 10,88 miljard dollar ligt.

MicroStrategy boekte dus al een gigantische winst op zijn Bitcoin. Deze nieuwe aankoop is waarschijnlijk niet de reden voor de explosieve stijging van Bitcoin, maar draagt hier uiteraard wel aan bij.

Spot Bitcoin ETFs domineren de markt

Het lijkt erop dat het vooral de Spot Bitcoin ETFs zijn die de markt domineren. Zo was het voor Fidelity een grote dag gisteren. Het Bitcoin-fonds dat achter BlackRock de tweede plaats inneemt, haalde gisteren voor 243 miljoen dollar aan Bitcoin binnen.

Opvallend is dat ook kleine retail-investeerders weer zijn begonnen met het kopen van Bitcoin. Zij hoorden de afgelopen weken bij de verkopers, maar dat lijkt nu weer om te draaien en dat is natuurlijk ook een positief signaal voor de Bitcoin koers.

Zie hierboven het contrast tussen de afgelopen 30 dagen en 26 februari. De afgelopen 30 dagen waren al deze wallet-types verkopers, terwijl dat gisteren plotseling omdraaide.

Is dit het moment waarop de hype onder particulieren weer begint en Bitcoin een vroege all-time high op de borden gaat zetten?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht Bitcoin koers blaast $56.000 voorbij verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!