Het gaat op het moment erg goed met bitcoin (BTC). Vorige week schreven we dat de koers al in 14 verschillende landen all-time highs heeft gevonden. Het is nog niet uit met de pret, want dit aantal is nu toegenomen tot meer dan 30 landen.

Bitcoin koers in euro’s en dollars bijna nieuw record

De bitcoin koers is opnieuw flink gestegen en staat op het moment van schrijven al op ruim 60.500 Amerikaanse dollar. Dat is de hoogste prijs sinds november van 2021, en hangt dus net onder de all-time high van dat jaar. De koers hoeft nog maar iets meer dan 14 procent te stijgen om een nieuw record te halen.

Ook gemeten in de euro gaat het goed met de coin, op die manier is de grootste cryptocurrency namelijk zo’n 56.200 euro waard. Dit is nog maar 5 procent van de vorige piek verwijderd.

Bitcoin in armere landen al op record

In veel andere landen staat de koers al op een recordniveau. Dat schrijft Coinbase’ voormalig Chief Technology Officer (CTO) Balaji Srinivasan op sociale mediaplatform X. Vorige week zette hij de records van 14 verschillende landen op een rij, maar nu is dit aantal gestegen tot 31 landen.

Samen hebben zij een bevolking van bijna 4,9 miljard mensen, wat ruim 60 procent van de wereldbevolking is. Verder hebben de landen bij elkaar een Bruto Binnenlands Product (BBP) van 31,9 biljoen dollar, of ongeveer 31 procent van dat van de hele wereld.

Landen zoals Argentinië, Egypte, Turkije, Pakistan en zelfs Japan stonden al in het lijstje. Nu zijn daar onder meer Angola, China, Indonesië en Zuid-Afrika aan toegevoegd. Sommige landen zijn extra noemenswaardig. China heeft bijvoorbeeld volgens de officiële cijfers het op één na grootste BBP ter wereld, en de op één na grootste bevolking ter wereld.

Srinivasan zegt vermoedelijk ‘meer dan’ omdat het aantal zo snel toeneemt dat het wellicht lastig te meten is. De screenshot telt 31 landen, maar tegen de tijd dat je dit leest is het goed mogelijk dat het aantal opnieuw is toegenomen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Het bericht Bitcoin blaast iedereen omver, in tientallen landen op recordprijs verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!