Bitcoin (BTC) heeft een bijzonder indrukwekkende maand achter de rug. Met nog slechts uren te gaan voordat de maand eindigt, is bitcoin op koers om zijn hoogste waardestijging ooit neer te zetten. Nu de prijs binnen handbereik van de all-time high van 69.000 dollar is gekomen, neemt de spanning en opwinding toe in de crypto-wereld. Wat heeft de bitcoin koers de komende maand in petto? We vroegen het onze lezers, en er blijkt een duidelijk consensus te zijn.

Bitcoin’s weerzinwekkende maand

Er kan uiteraard nog veel gebeuren voordat de maandelijkse candle sluit, maar hoe het er nu voorstaat zal de afgelopen maand de geschiedenisboeken ingaan. Met een totale stijging van meer dan 20.000 dollar is bitcoin op weg naar zijn grootste prijssprong ooit. Percentagegewijs komt dit overeen met een stijging van grofweg 48 procent.

De gigantische rally is vooral te danken aan het succes van de bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s), die halverwege januari zijn intrede maakten tot de Amerikaanse beurzen.

De instroom richting de beursfondsen is de afgelopen maand door het dak gegaan. Sinds de tweede week van februari is er iedere dag bijna 400 miljoen dollar naar de fondsen gestroomd.

Deze maand zijn er op het gebied van instroom en handelsvolume meerdere records gebroken. Zo werd gisteren nog een gecombineerd handelsvolume van 7,69 miljard dollar bereikt, evenals een netto-instroom van 673 miljoen dollar.

De verpletterende resultaten hebben een grote rol gespeeld bij bitcoin’s koersexplosie. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op 63.081 dollar, slechts 9,3 procent verwijderd van zijn recordprijs van 2021.

BTC koersverwachtingen maart

In de dagelijkse marktupdate die elke werkdag ’s ochtends wordt gepubliceerd, was de afgelopen tijd een poll opgenomen waarin lezers hun verwachtingen voor de bitcoin koers in maart konden aangeven.

In totaal hebben 7.168 lezers hun stem uitgebracht, en de resultaten spreken boekdelen.

Je had de keuze tussen ‘stijgen’, ‘dalen’ of ‘niet zoveel’ als antwoord op de vraag ‘wat verwacht jij dat bitcoin gaat doen in maart?’.

Het leeuwendeel van onze lezers denkt dat de huidige opwaartse trend voortgezet de komende maand voortgezet zal worden. Specifiek betreft het 4.419 stemmen, wat gelijkstaat aan 61,65 procent.

Aan de andere kant is 23,67 procent wat minder positief. 1.697 lezers denken namelijk dat het tijd is voor een correctie.

Tot slot verwacht 14,67 procent, ofwel 1.052 lezers, dat bitcoin de komende 31 dagen op adem gaat komen van de huidige koersexplosie, ofwel ‘niet zoveel’ gaat doen.

Poll resultaten bitcoin koers
De resultaten van de poll ‘wat verwacht jij dat bitcoin gaat doen in maart?’

De tijd zal ons leren wie er aan het langste eind trekt. Bitcoin is en blijft uiterst onvoorspelbaar, zo heeft de maand februari maar weer eens gebleken. Het belooft hoe dan ook een spannende maand te worden.

Het bericht Nederlandse lezers delen bitcoin verwachting maart: duidelijke cijfers verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!