El Salvador heeft een opmerkelijke financiële mijlpaal bereikt met zijn bitcoin (BTC) investering, die nu een winst van meer dan 40% laat zien. Dit nieuws vlak na de herverkiezing van president Nayib Bukele, die bekend staat om zijn baanbrekende beslissing om bitcoin als wettig betaalmiddel in het land te introduceren. Het feit dat El Salvador nu dik in het groen is volgens Bukele het bewijs dat hij gelijk had.

Financiële vooruitgang door Bitcoin

Onder leiding van President Bukele heeft El Salvador sinds september 2021 Bitcoin gekocht met een totale investering die nu op meer dan $147 miljoen wordt gewaardeerd. Als het land nu besluit zijn bitcoin-voorraad te verkopen, zou dit resulteren in een winst van bijna $41.6 miljoen.

Dat is helemaal geen verkeerd rendement, zeker als je bekijkt dat de investering nog geen drie jaar geleden werd gedaan. Sindsdien werd Bukele op grote schaal bekritiseerd door critici in binnen- en buitenland. Hij stelt dat de winstgevende positie op dit moment al deze critici hun ongelijk heeft bewezen.

Herverkiezing van presidemt Bukele

De herverkiezing van Nayib Bukele als president van El Salvador is niet alleen een teken van zijn populariteit onder de burgers, maar ook een bevestiging van zijn beleidslijnen, waaronder zijn controversiële maar vooruitstrevende aanpak van cryptocurrencies. Bukele won de verkiezing eerder deze maand met meer dan 85% van de stemmen. Dit onderstreept de steun die hij heeft binnen het land, ondanks de uitdagingen en kritieken, vooral met betrekking tot zijn Bitcoin-beleid en de aanpak van bendegeweld.

Hoewel de invoering van bitcoin als wettig betaalmiddel in El Salvador gemengde reacties heeft opgeroepen, van internationale kritiek tot binnenlandse protesten, lijkt het erop dat Bukele’s risico’s beginnen te lonen, niet alleen financieel maar ook politiek. De recente winst op de bitcoin-investering en de stabilisatie van het land’s obligaties zijn positieve signalen. Echter, veel van Bukele’s ambitieuze projecten, zoals de Bitcoin-stad en vulkaanobligaties, moeten nog van de grond komen.

Het bericht Bitcoin-land staat al 40% in de plus, terwijl president herkozen wordt verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!