Bitcoin groen, Bitcoin stijgt

De Bitcoin blockchain maakt het mogelijk om het koersverloop van de digitale munt te onderbouwen met data. Nu is Bitcoin de afgelopen maanden aan een gigantische run omhoog begonnen en de grote vraag is natuurlijk hoe lang we nog van dit positieve momentum kunnen genieten.

Zit Bitcoin al in de buurt van zijn top voor deze marktcyclus?

‘Bitcoin nog niet in de buurt van zijn top’

Op basis van de zogenaamde HODL Waves zit de Bitcoin koers op dit moment nog lang niet aan zijn top. De HODL Waves brengen het gedrag van Bitcoin-investeerders in kaart.

Wat je meestal ziet is dat lange termijn investeerders rond de koerstoppen van Bitcoin besluiten om hun munten in de verkoop te gooien. Daardoor schieten de rood-oranje gekleurde HODL Waves omhoog.

In feite betekent dit dat Bitcoin van oudere adressen verplaatsen naar nieuwe adressen. Oude investeerders verkopen hun Bitcoin met winst aan nieuwe investeerders.

Zoals je in de bovenstaande grafiek kunt zien is daar momenteel nog weinig tot geen sprake van. Zodoende kunnen we op basis van deze grafiek stellen dat Bitcoin mogelijk nog een lange weg te gaan heeft tijdens deze bull-cyclus.

Waar kan de Bitcoin koers naartoe?

De tweede vraag is dan: waar kan de Bitcoin koers tijdens deze cyclus eindigen?

Dat is een vraag die duizenden analisten op Twitter en de rest van het internet proberen te beantwoorden. Gedurende een bullmarkt vliegen de meest gestoorde voorspellingen ons om de oren.

Tijdens de vorige bullmarkt lag de focus enorm op de Bitcoin koers van 100.000 dollar. Uiteindelijk lukte het de digitale munt niet om die koers te doorbreken. Wat mogelijk kwam door het besluit van Tesla om Bitcoin niet langer te accepteren als betaalmiddel en het mining-verbod in China.

Ook ditmaal verwacht men weer een Bitcoin koers van 100.000 dollar en op basis van de huidige prestaties van de Spot Bitcoin ETFs lijkt dat een serieuze mogelijkheid. Vergeet echter niet dat er dit jaar weer andere dingen zijn die roet in het eten kunnen gooien.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een onverwachtse recessie in de Verenigde Staten. Niemand rekent er meer op en juist daarom zou dat voor behoorlijke koersdalingen kunnen zorgen in 2024.

Handel €10.000 gratis en krijg 20 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht Bitcoin koers nog lang niet op zijn top? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!