Ethereum-stakers hebben hun positie versterkt in aanloop naar de Dencun-upgrade, nu het totale bedrag in staking op een indrukwekkende $116 miljard staat. Wat betekent dit voor Ethereum-gebruikers en wat staat er te wachten met de nieuwe upgrade? Lees verder voor de details!

Stijgend aantal staked ETH

Een week voor de lancering van de Dencun-upgrade is het bedrag van staked Ethereum gestegen tot 31,387 miljoen ETH, wat neerkomt op ongeveer $116 miljard. Deze toename van 9% sinds het begin van het jaar laat het groeiende vertrouwen in Ethereum’s proof-of-stake mechanisme en de aanstaande ontwikkelingen op het netwerk zien.


Koop ETH in de app ➜

Vooruitzichten voor de Dencun-upgrade

De Dencun-upgrade brengt verschillende verbeteringen met zich mee, waarvan proto-danksharding de belangrijkste is voor veel gebruikers buiten de kern van de developers community van Ethereum. Deze update zal transacties op het netwerk aanzienlijk sneller en goedkoper maken, maar er zullen ook veranderingen zijn voor het stakingsproces.

EIP-7044: Programmeerbare uitgangen

Een belangrijke verandering met de Dencun-upgrade is EIP-7044, wat het voor gebruikers gemakkelijker zal maken om rewards te verdienen op hun staked ETH zonder een “volledige validator” te zijn. Deze upgrade zal ook het proces van het opheffen van de staking van ETH stroomlijnen, waardoor het eenvoudiger wordt om ETH te staken.

Bescherming voor validators

EIP-7044 introduceert ook de mogelijkheid voor ETH validators en stakers om instructies op te slaan voor wanneer ze hun positie willen verlaten in smart contracts. Dit biedt mogelijk een belangrijke bescherming voor validators, omdat ze anders boetes kunnen krijgen als ze inkomende transacties niet op tijd verwerken.

The post Ethereum-staking bereikt $116 miljard, waarom gaat het zo hard?  appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!