BlockFi en FTX, twee prominente spelers in de crypto-industrie, hebben een schikking van bijna $900 miljoen bereikt, waarmee een einde komt aan langdurige juridische geschillen. Wat betekent deze overeenkomst voor beide partijen en wat zijn de gevolgen voor de crypto-community? Lees verder voor alle details!

In-principle overeenkomst

Na langdurige juridische strijd hebben BlockFi en FTX een in-principle akkoord bereikt om alle geschillen te schikken voor een bedrag van bijna $900 miljoen. Deze overeenkomst werd vastgelegd in een rechtbankdocument van 6 maart.

BlockFi’s relatie met FTX

De relatie tussen BlockFi, FTX en Alameda Research heeft geleid tot aanzienlijke financiële tegenslagen voor de klanten van BlockFi, wat uiteindelijk resulteerde in het faillissement van het bedrijf. Dit omvatte onder andere bevroren activa op de beurs en leningen aan Alameda Research.

Compensatie voor BlockFi

Onder de voorwaarden zal BlockFi $185,2 miljoen ontvangen als compensatie voor klachten van klanten tegen de FTX-schuldenaren. Daarnaast zal de failliete kredietverstrekker een aparte vordering van $689,3 miljoen krijgen tegen Alameda Research, die eerdere leningen aan het voormalige handelsbedrijf dekt.

Tevredenheid bij BlockFi

BlockFi’s juridische vertegenwoordigers hebben hun tevredenheid geuit over de ontwikkeling en beschouwen de onderhandelde overeenkomst als een uiterst gunstig resultaat dat zelfs de initiële verwachtingen overtreft.

Met deze schikking, waarvan de goedkeuring door de rechtbank nog moet plaatsvinden, wordt een cruciale stap gezet naar het oplossen van de onenigheid tussen de twee entiteiten.

The post BlockFi wint $875 miljoen in schikking met FTX: “Uitstekend resultaat” appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!