Tesla bezit al sinds februari 2021 bitcoin (BTC). Nadat in 2022 het leeuwendeel op de markt werd gedumpt, houdt het standvastig vast zijn resterende positie. Ook in het laatste kwartaalverslag werden er geen wijzigingen aangebracht aan de bitcoins op de balans van de autogigant. Uit walletdata blijkt nu echter dat het BTC-bezit van Tesla zou zijn toegenomen. Heeft het bedrijf van Elon Musk opnieuw ingeslagen?

120 miljoen dollar aan bitcoins

De elektrische automaker heeft al zes achtereenvolgende kwartalen niets veranderd aan zijn BTC-bezit. Al sinds juni 2022 heeft het bedrijf een totaal van 9.720 bitcoins in handen, wat op het moment overeenkomt met zo’n 650 miljoen dollar.

Crypto-analyseplatform Arkham Intelligence heeft recentelijk de BTC-wallet van Tesla toegevoegd aan zijn dashboard en toont een saldo van 11.509 BTC, 1.789 meer dan het laatst gerapporteerde bezit.

De crypto-community speculeert volop of Tesla, voor het eerst sinds februari 2021, opnieuw heeft geïnvesteerd in ’s werelds grootste crypto. Er wordt ook gesuggereerd dat de recente wijziging te wijten kan zijn aan een boekhoudkundige fout.

Het zou kunnen dat Tesla de afgelopen maanden zijn holdings heeft uitgebreid. Mocht dit het geval zijn, dan moet dit openbaar worden gemaakt bij de volgende kwartaalcijfers. Vooralsnog is er niets naar buiten gebracht over een mogelijke BTC-aankoop.

1.789 bitcoins zouden tegen de huidige BTC koers een waarde hebben van grofweg 120 miljoen dollar.

Tesla’s BTC-avontuur

In februari 2021 liet Tesla de crypto-wereld op zijn grondvesten schudden met een gigantische BTC-investering van 1,5 miljard dollar. Een maand later werd 10 procent verkocht, met name om de liquiditeit van bitcoin te bewijzen. Vervolgens werd in het tweede kwartaal van 2022 een schokkende verkoop van 75 procent van het totale bezit bekendgemaakt, voor een bedrag van 926 miljoen dollar.

Ook begon tesla in maart 2021 met het accepteren van BTC voor hun auto’s in de Verenigde Staten. In april werd hier echter alweer een punt achter gezet, vanwege de uitstoot van het Bitcoin netwerk.

Tesla is volgens Bitcoin Treasuries de op twee na grootste beursgenoteerde bitcoin holder. Bitcoin miner Marathon Digital Holdings staat op plek 2 met 15.741 bitcoins en MicroStrategy staat met kop en schouders bovenaan met 193.000 bitcoins.

Het bericht Heeft Tesla plotseling meer bitcoins gekocht? Data suggereert van wel verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!