De pseudonieme analist Altcoin Sherpa waarschuwt voor optimisme over de Bitcoin koers. Na het bereiken van de all-time high van 73.800 dollar op 14 maart stortte de Bitcoin koers met 23 procent naar beneden. Nu lijkt er sprake van een voorzichtig herstel, maar volgens Altcoin Sherpa hoeft de correctie van Bitcoin nog niet voorbij te zijn.

Belangrijk moment voor Bitcoin

Volgens Altcoin Sherpa is het extreem belangrijk dat Bitcoin het niveau van 60.000 dollar herpakt. Als dat lukt, dan heeft hij ook meer vertrouwen in een zogenaamde bullish omkering van de trend.

“Wat Bitcoin betreft denk ik dat we nog niet uit de problemen zijn. We moeten nog wat koersniveaus herpakken. De actie op altcoins ziet er interessant uit, maar ik zou op deze koersen nog niet all-in gaan. Wacht eerst op meer kracht van Bitcoin en een uitbraak boven de 60.000 dollar”, aldus Altcoin Sherpa.

Wat de correctie zelf betreft is er niet meteen een reden om ons zorgen te maken volgens de analist. De koersval van Bitcoin richting het niveau van 56.000 dollar is volgens Altcoin Sherpa niet ongewoon voor de digitale munt.

Om dat te bewijzen laat hij de grafiek van januari 2024 zien. Destijds viel Bitcoin na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in Amerika naar beneden van 47.000 naar 39.000 dollar, om vervolgens het bullish momentum te herpakken.

Matige vooruitzichten voor Solana?

Altcoin Sherpa bespreekt in zijn analyses niet alleen Bitcoin. Gisteren kwam ook Solana voorbij, dat in 2023 en begin 2024 een fantastische periode kende. Nu is er echter sprake van een terugval en die correctie is volgens Altcoin Sherpa nog niet helemaal voorbij.

Ondanks dat adviseert hij mensen om rustig te blijven kopen, om vervolgens na 12 maanden de tokens met winst door te verkopen. Op het moment van schrijven handelt de Solana koers op 138,71 dollar en daarmee staat er een stijging van 6,76 procent op de borden voor de afgelopen 24 uur.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Daarmee is Solana op Toncoin (TON) na de best presterende munt binnen de top 10 op CoinMarketCap.

The post Analist waarschuwt: Bitcoin nog niet uit de problemen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!